Всички известни шишарки от бор или ела са подходящи не

...
Всички известни шишарки от бор или ела са подходящи не
Коментари Харесай

Шишарки на бор и ела – пригответе лекарство за цялото семейство

Всички известни шишарки от бор или ела са подобаващи освен за автентично творчество. Те са използвани и за медицински цели. Младите борови шишарки съдържат смолести субстанции, етерично масло, танини, флавоноиди, витамини, желязо, магнезий, селен.

За медицински цели се употребяват неузрели плодове (шишарки с диаметър към 4 см), които имат зелен цвят и неразтворени люспи. След като семената узреят, шипарката става “дървесна ” заради приключването на субстанции.

Кога би трябвало да се събират?

Що се отнася до времето на събиране, има доста отзиви по този въпрос. Някои считат, че най-оптималният интервал е от 21 юни до 25 юни. В множеството предписания се показва, че събирането на шишарки би трябвало да се прави от 30 май до 20 юни, само че съответните дати зависят от региона на събиране.

Рецепти

Mалките зелени борови шишарки ще ви оказват помощ да се отървете от камъните в бъбреците и жлъчния мехур. Съберете ги, поставете ги в тенджера и ги залейте с вода (така че да ги покрие). Варете ги 5 минути. Когато бульонът се охлади, пийте по 1/3 чаша 3 пъти дневно след хранене. Продължителността на лекуването е 3 седмици.

Лечението с млади борови шишарки, събирани от 15 май до 15 юни, е чудесно средство за кашлица и бронхит. Необходимо е да изсипете 50-60 шишарки в емайлиран съд с 2 литра вода, кипнете и варете в продължение на 2 часа на слаб огън. След това извадете шишарките, охладете бульона, прибавете 2 кг захар и варете още 1,5 часа на слаб огън. От готовото средство приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно за 10 минути преди хранене до възобновяване.

Боровият мед доста укрепва имунитета. Необходимо е да съберете 1 кг зрели шишарки, да ги нарежете на 4 елементи, да ги поставите в емайлиран съд и да ги залеете с 3 литра вода. Гответе на слаб огън, до момента в който шишарките омекнат, а по-късно прецедете, прибавете 1 кг захар към бульона и го загрейте (но не да ври!). Готовият мед разпределете в буркани, добавяйки към всеки буркан щипка лимонена киселина.

Сладко от борови шишарки

Можете да извършите конфитюр от борови шишарки. Те би трябвало да се варят, до момента в който омекнат. След това прибавете захарния сироп, подготвен от бульона. Пийте чай с боров мед и няма да имате проблеми!

С потреблението на сладкото от борови шишарки увеличавате хемоглобина в кръвта. Трябват ви 50 грама фина захар и 1 литър студена вода, оставете да заври и варете в продължение на 20 минути на слаб огън, свалете от огъня и охладете. След това прибавете 500 грама захар и още веднъж затоплете, само че без да завира. Съхранявайте приготвеното сладко на хладно място. Приемайте го с вода по 1 чаена лъжичка, 3 пъти дневно.

Ако имате кашлица с кръв, вземете 2 супени лъжици зелени шишарки от смърч, нарежете ги и прибавете 2 супени лъжици мед. Изсипете две чаши вряла вода, покрийте и оставете за през нощта. Сутрин прецедете и изпийте тази инфузия на 4 дози 1 час преди хранене.

Вижте още: Изчистете артериите си благодарение на тази мощна примес

Боров мед при астма

На доста пациенти с астма се предлага да се лекуват с боров мед. През пролетта, почистете 1,5 кг зелени борови шишарки и ги залейте с 3 литра вода. Сварете ги. За всеки литър бульон прибавете по 1 кг захар, разбъркайте, поставете на муден огън и кипнете. Първата примес е подготвена. Смесете 500 грама свинска мехлем с 2 супени лъжици какао, с цел да подготвите втората примес. Приемайте първата и втората примес 3 пъти на ден в продължение на 20 минути, преди ястие по 1 супена лъжица дружно с чаша топло мляко.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР