Всички извънредни мерки трябва да са ограничени до необходимото и

...
Всички извънредни мерки трябва да са ограничени до необходимото и
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Извънредните мерки трябва да са ограничени

Всички изключителни ограничения би трябвало да са лимитирани до нужното и прецизно пропорционални . Те не би трябвало да не престават постоянно.
Това се споделя в изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен във връзка въведените ограничения поради битката с ковид.
Според нея те не би трябвало да са за сметка на съществени правила и полезности , залегнали в договорите на Европейски Съюз.
Вчера унгарският парламент утвърди нов закон, който дава на премиера Виктор Орбан опция да ръководи посредством укази на процедура за несигурно врем е.
Според един от признатите текстове, се планува 5 години затвор за всички, които попречват ограниченията за битка с ковид и за тези, които популяризират подправена или изкривена информация за дейностите на кабинета.
Действията на унгарското държавно управление ще бъдат разисквани на утрешния колегиум на еврокомисарите.
" Демокрациите не могат да работят без свободни и самостоятелни медии. Сега е по-важно от когато и да било публицистите да могат да правят работата си свободно и тъкмо, тъй че да се опълчват на дезинформацията и да има гаранция, че жителите имат достъп до основна информация ", показва тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР