Всички изследвания показват, че вирусът няма как да се предаде

...
Всички изследвания показват, че вирусът няма как да се предаде
Коментари Харесай

Имунолог: Бих пуснал детето си на ясла и ще спра да пера всеки ден

Всички проучвания демонстрират, че вирусът няма по какъв начин да се съобщи посредством облекла, повърхности, пейки, седалки. Ако имах малко дете, без никакъв проблем щях да го пусна на детска градина. Няма потвърден случай на предаване на вируса от дете на дете. Всички потвърдени случаи на положителни деца са станали след предаване на вируса от възрастен човек.
Това сподели пред BTV доцент Андрей Чорбанов от Лаборатория по пробна имунология към Българска академия на науките, който акцентира, че е покровител на Швейцарския модел на реакция на COVID-19.
" Вирусът не живее отвън нас. Той се предава при доста персонален и съкровен контакт ", добави той.
В света се потвърди, че този вирус визира възрастните хора. В Западна Европа починаха най-вече по домове за възрастни хора, които в България не са толкоз публикувани ", сподели още той.
" Всеки, който е имал контакт с болен човек, е построил имунитет. Това сигурно не е обвързвано с антителата. Това, че човек има антитела против ковид не значи, че е предпазен. Какти това, че няма антитела не значи, че е заплашен. Да отивам на ресторант също в никакъв случай не ме е било боязън. Няма по какъв начин да се болестите, в случай че нямате доста съкровен контакт със сервитьора ", добави доцент Чорбанов.
От медициснка позиция се справихме добре с вируса. Като общество обаче, съгласно мен не се справихме сполучливо. Мога да дам образец - имаше младежи, които не са измежду рисковите групи, развиха параноичен боязън и не излизаха на улицата. И тъкмо противоположното, най-рисковата група, възрастните хора, не стопираха да излизат по улиците.
Очаквайте подробсности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР