Всички излезли досега резултати на работещите в неврологичното отделение в

...
Всички излезли досега резултати на работещите в неврологичното отделение в
Коментари Харесай

Излязоха пробите на медиците в неврологичното отделение в Добрич с пациент с COVID-19

Всички излезли до момента резултати на работещите в неврологичното поделение в болничното заведение в Добрич, в което бе открит пациент с COVID-19, са негативни за болестта, заяви на конференция шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Светла Ангелова. По думите й се чакат тестванията единствено на още двама души от личния състав.

В неврологичното поделение е спрян приемът на пациенти в сегашната му база, като лекуваните там заболели поетапно се изписват съгласно здравословното им положение и се слагат под домашна карантина. Помещенията се дезинфекцират. Обработени са всички общи елементи в болничното заведение - стълбища, асансьори, коридори и други, добави доктор Ангелова.

Вече са тествани и 17 деца от две групи на детска градина щ17 в Добрич, която от през днешния ден е затворена, откакто бе открита жена - асистент педагог с COVID-19. Проби са взети и на 26 души от личния състав, осведоми шефът на РЗИ.

Децата от останалите три групи в детската градина ще бъдат тествани със единодушието на родителите им и със съдействието на общината, която се е договорила с лаборатория. Разпоредено е в детското заведение да се дезинфекцира всичко - в това число съдовете и прилежащото дворно пространство, сподели доктор Ангелова.

Започнали са проучвания и на зрелостниците от локалната езикова гимназия, откакто двама зрелостници са болни от коронавирусната зараза. Според доктор Ангелова младежите са взели участие в поредност от събития - бал, връчване на дипломите, ходили са на дискотека, и е дребна вероятността да няма и други инфектирани.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР