Всички искаме служителите ни да бъдат щастливи на работното място.

...
Всички искаме служителите ни да бъдат щастливи на работното място.
Коментари Харесай

6 стъпки за щастливо работно място

Всички желаеме чиновниците ни да бъдат щастливи на работното място. Но и знаем, има дни, когато нищо не върви по проект и всичко, което може да се обърка, се обърква. Работата на водача е да поддържа, въодушевява и стимулира чиновниците си в тежките дни и седмици, а по-някога и в по-продължителни интервали на компликации.

Това, което вършим като водач в тези моменти е от основно значение за триумфа на нашия екип, а и на компанията като цяло. Ето няколко стъпки, които може да предприемете, с цел да си гарантирате, че вашите чиновници ще са щастливи и задоволени на работното място, без значение от събитията:

1. Слушайте

Има доста ръководители, които обичат да чуват гласа си и не стопират да приказват. За страдание, те са доста повече от тези, които избират да слушат и да се учат. Позволете на хората да се показват – дайте им времето и вниманието, от което се нуждаят, с цел да опишат за нещата, които ги тормозят, и за тези, които ги карат да бъдат щастливи. Най-добрият метод да мотивирате чиновниците си е като ги накарате да се усещат чути и разбрани.

2. Давайте похвали

Добрите резултати и значимите достижения наложително би трябвало да бъдат отбелязвани. За страдание, доста ръководители одобряват за даденост страхотното показване на своя екип и не отделят доста време, с цел да хвалят чиновниците си за добре свършената работа. Вместо това, бъдете великодушни с комплиментите – дано вашите чиновници знаят, че цените времето и напъните, които те влагат в работата, и че техните достижения не остават незабелязани.

3. Инвестирайте в хората

Има голям брой способи да инвестирате във вашите чиновници. Може да им осигурите някакъв курс за придобиване на нови познания и умения, може да им намерите коуч, който да им помогне да разрешат проблемите, които имат с някои от техните сътрудници, или пък да ги изпратите на някаква командировка. Тези вложения се изплащат неведнъж – като се изключи че научават нещо ново, чиновниците схващат, че вярвате в тях.

4. Изразявайте признателност

Служителите, който са най-продуктивни в работата, са тези, които знаят - че приносът им оказва действително влияние върху компанията; че това, което вършат, има смисъл. Когато водачът показва своята признателност за вложените старания и за направените жертви, чиновниците му схващат, че всичко това не е било на вятъра. Едно „ благодаря “ може да наподобява като дребен и нищожен жест, само че за хората, които го получават, той е нещо по-голямо.

5. Насърчавайте

Винаги ще има задания за осъществяване и решения за взимане. Най-доброто нещо, което може да извършите като водач за вашите чиновници, когато им е най-трудно, е да ги насърчите, като им кажете, че вярвате в тях. Добрата дума след неуспех е по-важна в сравнение с един час на похвали и похвали след триумф.

6. Осигурете поддръжка

Повече от половината хора, които напущат работното си място, взимат това решение поради връзките си с шефа. Умните водачи се стараят да дават поддръжка и тенденция на своите чиновници, като в същото време с това  им дават задоволително провокации, с цел да могат да разкрият цялостния си капацитет. Когато като водач помагате на другите да реализират задачите си, вие постигате вашата цел.

Нещата, които може да извършите, с цел да бъдат чиновниците ви щастливи на работното място, са безчет. Колкото по-добре опознавате вашия екип, толкоз по-лесно ще започнете да откривате нещата, от които той се нуждае. Независимо от събитията и характерните характерности на вашия екип, тези 6 стъпки постоянно са положително начало.

…………….

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР