Всички искаме да сме слаби, със стегнати тела, да изглеждаме

...
Всички искаме да сме слаби, със стегнати тела, да изглеждаме
Коментари Харесай

Защо ни е толкова трудно да отслабнем

Всички желаеме да сме слаби, със стегнати тела, да изглеждаме и да се усещаме добре. И в случай че на някои това им се получава несъмнено доста по-лесно, в сравнение с други, то повода може би е освен в тялото, само че и в мисленето.

Ето някои постоянно допускани неточности, които се трансформират в препъникамъчета по пътя към по този начин стремежи външен тип.

Краткосрочни планове

Ако сме решили да отслабнем за седмица-две и в края на този къс интервал не забележим резултат, то сигурно настройката ни не е вярна. С сходен метод можем да си подсигуряваме единствено йо-йо резултат, само че не и нещо по-дълготрайно. В множеството случаи постоянството и уравновесената диета са единственият път към триумфа.
 Снимка 487261

Всичко или нищо

Ако в действителност желаеме да влезем във форма, не трябва да изпадаме в крайности и внезапно да изключим от менюто си всички храни, които до момента постоянно сме консумирали, само че към този момент ни наподобяват същински нездравословни.

Не бива и да се наказваме прекомерно строго, в случай че сме си разрешили да прегрешим с някое сладко прелъщение. Добре е да си зададем така наречен cheat day, в който да си разрешаваме нездравословни храни, а в останалото време да се придържаме към здравословния режим. Като някое и друго изключение не е чак толкоз съдбовно.

Подкрепа

Тя е от значително значение, когато се захванем с сходно тестване на волята. Ако имаме един или двама другари, които имат същата цел като нас, добре е да стартираме да я следваме по едно и също време, да следим напредъка си и да се мотивираме взаимно. Ако сме сами по пътя към съвършеното тяло е доста по-лесно да кривнем настрана и да се провалим.
 Снимка 487262

Упражнения и отново извършения

Разбира се, те са основна част от постигането на мечтаната фигура, само че просто няма по какъв начин да се случи единствено с тях. Тренировъчният ни проект би трябвало да се деликатно съгласуван и с хранителния ни режим, с цел да има баланс сред признати и изгорени калории. И не трябва да забравяме, че всичко зависи и от задачата - единствено да смъкваме килограми, единствено да трупаме мускулна маса и така нататък

Начин на живот

Дори и да се храним здравословно и да упражняваме постоянно, може отново да не виждаме по този начин мечтаната смяна в показанията на кантара. И обяснението за това е доста елементарно - нашето всекидневие.

Ако живеем под непрекъснат стрес (който води и до импулсивни похапвания), работим прекомерно доста, лягаме си късно и имаме вреден сън, няма по какъв начин да желаеме да изглеждаме по мечтания метод. Затова би трябвало да реализираме повсеместен баланс в живота си.
 Снимка 424136

Хранителни добавки

Все по-лесно ни е да разчитаме на едно хапче заран да ни обезпечи всички нужни витамини и минерали за деня. Така се презастраховаме, че можем да ядем нездравословно и да не ни се отразява изключително. Да, само че не е тъкмо по този начин.
 Мозъкът, диетите и по какъв начин хранителният режим въздейства на действието му
Какво се случва в мозъка ни, когато сме на диета

И за какво мечтаният резултат не се реализира за малко време

Нищо не може да замести разнообразният и уравновесен хранителен режим, а най-хубавите източници на всички потребни субстанции са естествените. Същото важи и за добавките за намаляване - няма вълшебно хапче, с което магията да се случи, предава CNET.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР