Всички искаме да обичаме и да бъдем обичани, а понякога

...
Всички искаме да обичаме и да бъдем обичани, а понякога
Коментари Харесай

8 причини, поради които това да сте сами е добре за вас

Всички желаеме да обичаме и да бъдем обичани, а от време на време даже сме подготвени да пожертваме личното си благополучие поради любовта. Но се оказва, че връзките могат да бъдат в действителност неуместни за личностното израстване и развиване. Годините, в които сте сами и нямате човек до себе си, могат да се смятат за най-продуктивното и свободно време в живота ви.

Ето 8 аргументи, заради които това да сте сами може да бъде добре за вас:

1. Можете да вършиме каквото поискате

Хората имат разнообразни усети и хората, които са в дългогодишна връзка знаят това доста добре. Има неразбирателства за дребни неща като това какво да вечерята, каква музика да слушате, къде да пазарувате, какво да гледате по малкия екран и така нататък

Когато сте сами, можете да вършиме каквото си пожелаете. Не е нужно да се преценявате с усетите и желанията на индивида до вас.

2. Не е нужно да жертвате своя комфорт

След тежък работен ден, евентуално нямате предпочитание да приготвяте здравословна вечеря или да се биете за одеялото през нощта. И вие сигурно не обичате да носите това плътно копринено долни дрехи, което вашият другар харесва толкоз доста, всеки ден. Самотните хора са надалеч от всички тези дребни неудобства и това им оказва помощ да се усещат по-удобно.

В реалност е потвърдено, че хората, които спят сами, спят по-добре. И, както евентуално знаете, тези, които спят добре, са склонни да имат по-силна имунна система, по-здрави сърца и по-малък риск от инсулт или диабет.

3. Изглеждате по-добре

Хората, които са във връзка, нормално имат нездравословни привички и качват килограми по-бързо. Двойките нормално прекарват времето си като гледат филми, хранят се на открито, вървят на кино и така нататък

Самотата ви дава опцията да се концентрирате и да работите върху тялото си.

4. Поддържате връзка с приятелите си

Ако имате връзка, постоянно би трябвало да жертвате персоналната си независимост. Не е елементарно да намерите време да излизате с приятелите си, тъй като би трябвало да се преценявате с колегата си.

Хората, които са необвързани, са доста по-склонни да се социализират със своите другари, както персонално, по този начин и посредством обществените медии, а също и по-често да правят разнообразни обществени действия. Така че едно от преимуществата да бъдете сами е, че самотата ви оказва помощ да излезете от зоната си на комфорт, да създадете доста нови другарства.

5. Можете да си сътвори собствен личен график и режим

Когато сте сами можете да си изградите режим, който е подобаващ за вас. Хората, които живеят с колегата си, би трябвало да се преценяват с него по отношение на това по кое време ще се хранят, по кое време ще спят, по кое време ще се къпят и така нататък

Когато сте сами, вие разполагате с времето си напълно.

6. Чувствате се по-спокойни

Когато сме във връзка, непрестанно проучваме държанието си в избрани обстановки, тъй като се тревожим за нашето бъдеще като двойка. Страхуваме се да вършим неточности, които биха могли да изплашат обичаните ни хора и това основава спомагателен напрежение в нашия живот.

Да бъдете необвързани понижава равнищата на стрес и тревога и ви учи по какъв начин да контролирате по-добре страстите си. Така че, когато не се постанова да се справяте с сантиментални проблеми, вие ставате душевен по-силни и стартирате да се чувствате по-спокойни.

7. По-продуктивни сте

Самотата усъвършенства концентрацията ви и усилва продуктивността ви. Ето за какво множеството художници, музиканти и писатели се пробват да отстранен всички разстройства и спирания, когато работят.
Така че, вместо да пишете с колегата си през целия ден, най-сетне можете да се концентрирате върху работата си. Това ще ви помогне да свършите повече работа в по-кратък интервал от време и евентуално ще изградите сполучлива кариера.

8. Вие определяте личните си цели

Когато сте във връзка, постоянно би трябвало да вземете поради мнението на колегата си. Ето за какво множеството двойки прекарват доста време в обмисляне на сватби, ваканции и други значими събития. Въпреки това, те в никакъв случай не възнамеряват по какъв начин да извлекат максимума от личния си живот и това ги оставя надълбоко недоволни.

Също по този начин е значимо да сте сигурни, че живеете най-хубавия си живот като персона, а почивката от сантиментална връзка може да помогне с това. Трябва да сте сигурни, че преценявате кое е значимо за вас и кое не.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР