Всички искаме да живеем охолно, без финансови затруднения. Затова полагаме

...
Всички искаме да живеем охолно, без финансови затруднения. Затова полагаме
Коментари Харесай

10 закона на парите, които трябва да спазвате, ако искате да станете богати

Всички желаеме да живеем пищно, без финансови усложнения. Затова поставяме доста старания - да получим положително обучение, да изпълним сполучлива професионална реализация или да създадем печеливш личен бизнес. И на тази основа да спечелим доста пари и забележително богатство. Но не всички осъзнават, че с изключение на изброеното нагоре, с цел да станеш богат и сполучлив, би трябвало да знаеш главните закони на парите и по какъв начин те работят.

1. Законът на избора

Да, всеки от нас е този, който избира дали да живее в благосъстояние или беднотия. Ако човек има доста отрицателни настройки за парите и живота като цяло, тогава той не вижда благоприятни условия да промени живота си. Това са непрекъснати извинения, мързел, боязън и доста други отрицателни черти на характера. Човек в никакъв случай няма да стане богат, в случай че не е убеден в себе си и опциите си. Вярата в себе си е, когато праволинейно действате по собствен личен метод и постигате набелязаните цели.

Вярвайте в себе си, във опциите си, пуснете парите в живота си!
 Снимка 572623
Източник: iStock

2. Законът за размяната

Важно е да се разбере, че парите не са цел, а инструмент за реализиране на цел. Повечето хора работят за пари. Ако имате цел и огромно предпочитание да я реализирате, тогава парите незабавно ще се появят в живота ви (но не на заем и не в дълг). За да извършите това, би трябвало да извършите Вашият финансов проект - да си купете апартамент, кола, да отворите собстевн бизнес и така нататък За да реализирате проекта си, ще намерите благоприятни условия и пари. Средствата за това са освен пари, само че и помощ на хора, връзки, съглашения.

Разменяйте пари за задачата си, за фантазиите и желанията си. 

3. Законът за спестяването

Повечето хора харчат всичко, което печелят. Ако се случи нещо непредвидено, тогава би трябвало да вземете заем или заем. Важно е да се създаде и постоянно да се поддържа финансова " въздушна възглавница ". В подобен случай постоянно ще бъдете уверени в бъдещето, спокоен за постигането на набелязаните цели.

4. Законът за разбора и финансовата просветеност

" Парите обичат да ги борят! " - има такава сентенция. Не забравяйте да водите записи за приходите и разноските си, както и да анализирате къде и какъв брой и защо плащате. По този метод ще можете да намалите ненужните разноски и да закупите нещо по-необходимо. Във всеки бизнес, дружество, страна се води счетоводство за придвижването и положението на средствата се съхранява. Защо това да не се прави в персоналните финанси?

5. Законът за умножението или инвестицията

Не би трябвало да работим за пари, а парите би трябвало да работят за нас. Намерете способи да инвестирате и да увеличите капитала си. Колкото и да е необичайно, само че инвестирайки в образованието си, също е доста значимо. Каквото направя в този момент за своето обучение и подготовка - знам, че иска ми се върне със 100-300% рентабилност. Можете да загубите цялото си положение, само че няма да загубите уменията и знанията си. Благодарение на това ще можете още веднъж да извършите своя капитал. И също по този начин инвестирайте в децата си, тогава най-малко те няма да висят цялостен живот на врата ви.
 Снимка 392595
Източник: iStock

6. Законът за неколкото източника на приходи

Винаги търсете голям брой източници на приходи. Не е належащо да наложително да сте зает непрестанно на 3 работни места. Можете да извършите по този начин, че да монетизирате обичаното си занятие - да станете блогър, да сътрудничите на уебсайт или да инвестирате уместно свободни парични средства.

В случай, че загубите един източник на приходи, няма да останете без пари, тъй като имате и други канали за приемане на финансови средства.

7. Закон за планирането: Плащайте първо на себе си!

Планирайте разноски за месец, за година, дори за 5 години. Разпределете средства за разнообразни типове разноски: заплащане за апартамент, храна, облекла, финансова възглавница, вложения и други.

Важно предписание: Плащайте първо на себе си! Не забравяйте да отделите пари за финансова възглавница във Фонд за финансова отбрана. Започнете най-малко с дребна сума. Или да вземе решение за избран % от приходите си - да вземем за пример, спестявайте 10% от приходите си във Фонда за финансова отбрана. Направете това строго предписание, което спазвайте твърдо. С течение на времето ще се натрупа прилична сума. Основното нещо е да започнете!
 Снимка 436668
Източник: iStock

8. Законът за пестеливостта

Живейте съгласно приходите си. Помнете желязното правилоо: разноските не би трябвало да надвишават приходите! Ако теглите заеми и употребявате кредитни карти от самото начало, парите няма да идват и да се задържат при вас. Помислете дали в действителност се нуждаете от това нещо, което ще купите на заем. Освен това ще надплащате стоката с лихвите. Ако към този момент имате заеми - направете проект и систематично ги закривайте и повече в никакъв случай не вземайте заеми без същинска нужда!

9. Законът за милосърдието

Ако започнете да давате част от приходите си за щедрост от сърце, тогава парите се връщат съгласно Законът на бумеранга. Това, апропо, не значи, че би трябвало да раздавате неразумно парите си на всички места и за всичко. По този метод можете да блокирате паричния поток към себе си, тъй като започваш да презираш и съжаляваш бедните хора, а съжалението е отрицателно възприятие.
 Снимка 345896
Източник: iStock

10. Законът на магнетизма

Парите притеглят пари. Големите пари притеглят огромни пари. Колкото повече спестявате и инвестирате пари, толкоз повече те ще идват при вас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР