Всички искаме да бъдем успешни, но в повечето случаи избягваме

...
Всички искаме да бъдем успешни, но в повечето случаи избягваме
Коментари Харесай

10 навика, от които трябва да се отървете, за да бъдете успешни

Всички желаеме да бъдем сполучливи, само че в множеството случаи заобикаляме да се надигнем пред нещата, които ни дърпат обратно.

Мнозина от нас подценяват своите дефекти и постоянно стават тяхна жертва в бъдеще. Как може да понижим грешките и да придобием привички, които да ни оказват помощ да реализираме задачите си?

Това са 10 безполезни навика, които би трябвало да забравите, с цел да намерите триумфа.

1.Поставяте на фундамент тези, които са постигнали триумф.

Всички имаме потребност от хора, от които да се учим и да вземаме образец.  Проблемът стартира, когато водачите в дадена промишленост стартират да бъдат боготворени. Имам голямо почитание към доста от тях, само че това не значи, че моят и вашият житейски път могат да бъдат съпоставени с техните. Никой не може да извърви вашият път вместо вас.

Използвайте техния опит за упътване, само че не мислете, че той може да бъде пренесен едно към едно във вашия живот. Научете се да употребявате характерните подходи и модели на държание, които могат да ви донесат триумф, и игнорирайте останалите.

2. Сравнявате се с останалите.

Миналият уикенд посетих лятната къща на един другар. Тя беше по-голяма от жилището, в което извозвам всеки мой ден. Пошегувах се със брачната половинка си, че желая да бъда благополучен за моя другар, само че дребна част от мен го ненавижда.

Всички желаеме да имаме нещо, което нямаме. Въпреки това, идва време, когато би трябвало да се откажем от тези съпоставения. Използвайте силата, която прахосвате в тези съпоставения, с цел да се концентрирайте върху нещата, които може да подобрите в личния си живот, и се научете да цените това, което сте постигнали досега.

3. Страхувате се да опитате.

 

Нищо не е по-лошо от това непрекъснато да си казвате „ единствено ако… “. Нещата са такива, каквито са. Определете нещата, които имат потребност от смяна и започнете да работите над тях. Разбирам в случай че имате ипотека и не може да напуснете работа, само че не казвайте, че желаете да започнете бизнес, до момента в който си повтаряте „ Иска ми се “. Спрете да мечтаете и запретнете ръкави.

4. Имате ниско самочувствие.

Срещал съм хора, които от години работят на едно място, тъй като имат вяра, че им е писано да прекарат живота си там. Всеки има способността да научи ново умеене и да се преквалифицира. Разбира се, това не е елементарно, на какво ще стане, в случай че в никакъв случай не опитате?

Отърсете се от страха от непознатото и разсейте отрицателните мисли, които ви карат да вярвате, че сполучливите хора са по-талантливи от вас. Истината е, че те в действителност са по-обсебени от желанието да реализират триумф. Бъдете амбициозни.

5. Сочите с пръст.

Никой различен не носи отговорност за вашето положително или неприятно положение, с изключение на самите вие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР