Всички индустриални свинекомплекси в България вече могат свободно да търгуват

...
Всички индустриални свинекомплекси в България вече могат свободно да търгуват
Коментари Харесай

Свинекомплексите в България вече свободно могат да изнасят месо за Европейския съюз

Всички индустриални свинекомплекси в България към този момент могат свободно да търгуват месото, създадено в локални ферми и на европейския пазар, а освен на българския.

Европейската комисия облекчава рестриктивните мерки при производството и търговията на прасета и свинско месо от 20 общини в 9 области в България, в които са ситуирани едни от най-големите свинеферми в страната. Разхлабването на рестрикциите в районите, в които са били оповестени огнища на болестта Африканска чума по свинете (АЧС) при домашни прасета стана допустимо след неведнъж гледище от страна на БАБХ пред Европейска комисия.

Базирайки се на високите резултати в битката със болестта при домашни прасета през 2019 и 2020 година, оценени позитивно при одитите, осъществени от Европейска комисия, БАБХ отбрани пред комисията мнението си, че правилата на до момента настоящата регионализация не следва повече да се ползват за засегнатите области в България.

Разхлабването на рестриктивните мерки за производителите в страната е второ в границите на месец. През март т.г. Европейска комисия намали рестрикциите в пет области (Разград, Добрич, Кърджали, Благоевград, област София) и община Аксаково в област Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР