Всички имаме роднини и родители, които са чели и Пушкин,

...
Всички имаме роднини и родители, които са чели и Пушкин,
Коментари Харесай

Гьоте, Шекспир и прескочи кобила: Бисерите на Росица Кирова за хартиените бюлетини

" Всички имаме родственици и родители, които са чели и Пушкин, и Толстой, и Шекспир, и Гьоте, само че не са цифрово грамотни и не желаят да цъкат от заран до вечер на телефоните си, както прави едно потомство, което несъмнено в никакъв случай няма да прочете трудовете на тези класици ".

С едно изречение депутатката от ГЕРБ Росица Кирова съумя да обиди по едно и също време българските пенсионери и техните внуци.

Кирова реши да се включи в дебата за връщането на хартиените бюлетини наедно с машинния избор с аргумента, че възрастното население е некомпетентно да наблюдава логаритъм в 3 стъпки върху електронен екран - опорна точка, която ГЕРБ повтарят от три години.

Назидателният звук на Росица Кирова към Gen Z накара Димитър Найденов от " Демократична България " да ѝ подсети, че неуважителното отношение към българските жители - изключително по отношение на младежи - не отива на хора с искания за народни представители.

" Моля да не обиждате поколението на нашите деца, като ги изкарвате надали не необразовани - това са децата от поколението със международни първенци по математика, които биват одобрявани в най-престижните университети в светa ", сподели той.

Кирова се опита да изглади първото усещане, като изясни, че " не реферира цяло потомство ", само че идващият ѝ мотив накара даже въздържан човек като Никола Минчев да се хване за главата.

" Ако методът на гласоподаване нямаше значение, щяхме да си изберем прескок на кобила... за избор... който успее да я прескочи (кобилата, б.р.), може да гласоподава, а който не - може да гледа ", разгласи триумфално Росица Кирова.

Народната представителка от Видин върви гордо по пътеката, прокарана от Цвета Караянчева в 44 Народно заседание.

Тогава Караянчева описваше трагични сюжети, при които " Възрастна дама, която мъчно се оправя с гласуването, блокира машината и не може да се оправи 10-15 минути. На банкомата човек има през целия ден, а пред урната чакат още 50 индивида ".

Този път - от партията на Борисов не са обезпокоени единствено бабите от кърджалийските села, само че и за " възрастните хора, които изнесоха прехода на гърба си и направиха цивилизационния избор, който България направи ", както пледира депутатът Петър Николов.

От " Демократична България " до " Възраждане " потвърдиха с данни, че технологията на вота не е фактор в спада в изборната интензивност, в това число за хората над 65-годишна възраст - а още през 2021 година Конституционният съд отхвърли внушението, че машините нарушавали " равното изборно право ".

ГЕРБ обаче не престават да считат възрастните хора за жертва на четвъртата софтуерна гражданска война, а Георг Георгиев видя наклонност в Изборния кодекс от 2022 година към реституция на " времето, когато право на глас е имала една дребна прослойка " или " решение на казуса по Севернокорейски - да забраним изборите напълно ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР