Всички имаме от онези дни, в които единственото, което ни

...
Всички имаме от онези дни, в които единственото, което ни
Коментари Харесай

Как да не убиваме продуктивността си

Всички имаме от тези дни, в които единственото, което ни се отдава, е да гледаме в една точка . Нито имаме предпочитание за работа, нито пък през главата ни минават от тези мисли, които сами нескромно дефинираме като гениални.

Дори и работата ни да е обвързвана с всекидневно повтарящи се дейности и да не изисква особена креативност, намалената работливост сигурно няма да остане незабелязана и от шефове, и от сътрудници.

А с цел да си спестим непотребни главоболия, по-добре да имаме поради няколко неточности, които, в случай че вършим постоянно, е изцяло обикновено да водят до усложнения в работния развой.

Социалните мрежи

Няма спор, че в днешни дни точно те са способни да ни разсеят от всичко. От пътя пред нас, до момента в който караме. От половинката и децата, до момента в който сме у дома. От ежедневните задания, до момента в който сме в офиса.

 Снимка 380218

Неслучайно в доста компании има възбрана за достъп до Fаcebook, Instagram и Youtube от служебните компютри. Но в случай че сме с телефон в ръка (което е сигурно), нищо не може да ни спре да редуцираме продуктивността си до равнища, близо до нулата .

Нищо, с изключение на ние самите. Контрол и отново надзор. Най-добре е смарт телефонът ни изобщо да няма място върху бюрото, тъй като даже единствено съществуването му покрай нас е способно да ни разконцентрира.

Имейлите

Вероятно първата ни работа заран е да проверим персоналния и служебния мейл. А изключително след почивни дни е изцяло евентуално там да ни чакат десетки известия. И безусловно да ни залеят преди даже още първото кафе да е дало резултат. А това няма по какъв начин да не ни повлияе.

Вместо да се хвърляме стремително в морето със известия рано заран, би трябвало просто да хвърлим един взор на в действителност значимите имейли, а останалите да оставим за чистка в по-късен стадий .

 Снимка 380221

Освен това, в случай че пощата ни е непрекъснато отворена в прозорец на браузъра, има огромна възможност постоянно да се разсейваме излишно. Според Forbes, прекарваме цели 23% от времето си в инспекция на мейлите . А това е доста, доста време годишно.

Разбира се, в случай че работата ни е директно обвързвана със известията, които получаваме, няма по какъв начин да ограничим достъпа си до тях. Но във всички други случаи е по-добре да го създадем.

Колегите

Супер е да имаме сътрудници, с които да можем да се посмеем и да споделим какво сме правили нощес. Но в случай че сладките приказки не са лимитирани до почивките, тогава няма за какво да се чудим, че дилемите единствено се натрупат, вместо да ги отхвърляме една след друга .

Работното място

Със сигурност условиятa, в които работим, оказват въздействие върху продуктивността ни. Във от ден на ден офиси работните места са ситуирани едно до друго, в огромни зали, без загради.

 Снимка 380224

Това съумява освен да наруши персоналното ни пространство , само че и да ни разсейва неведнъж повече, в сравнение с в случай че работим в дребна стая с малко сътрудници. Тук не можем да създадем изключително, с изключение на да впрегнем старания да се абстрахираме от околната среда.

Пуш паузите

Разбира се, че без почивки не става. Те са нужда, с цел да спори работният развой. Но когато станат прекомерно постоянно, зависимостта се трансформира и стартират по-скоро да вредят, в сравнение с да оказват помощ .

Основен провинен за понижената работливост за почивките за по цигара, които постоянно са в несъответствуващ миг или са нашето опрощение, когато просто не ни се работи.

Задачите

Правилното обмисляне е всичко. Със сигурност концепцията, че имаме куп задания за през днешния ден по-скоро ще успее да ни демотивира, в сравнение с активизира. А концепцията, че можем все нещо да оставим за на следващия ден е толкоз съблазнителна.

 Снимка 380226

Но в случай че имаме явен проект за деяние и се захванем първо с най-важното , освен времето е по-вероятно да ни стигне, само че и в действителност да успеем да отложим нещо маловажно.

Трябва да знаем какъв брой време ни лишава всяка задача и да си записваме всичко. Така няма да позволим стресът да замъгли съзнанието ни.

 Как да релаксираме в офиса
Как да релаксираме в офиса

Трябват ни единствено пет минути

Бъркотията

Ако на бюрото ни е цялостна лудница, нищо чудно и в главата ни ситуацията да е същото. Подреденото работно място е от огромно значение за гладното протичане на работния развой. Затова не трябва да подценяваме този фактор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР