Всички имаме едни и същи 24 часа в денонощие, но

...
Всички имаме едни и същи 24 часа в денонощие, но
Коментари Харесай

Как правилно да разпределяме времето си?

Всички имаме едни и същи 24 часа в денонощие, само че за какво някои хора реализират доста повече с времето си, в сравнение с други? Отговорът се крие в положителното ръководство на времето.

Успешните хора провеждат времето си извънредно добре. Използването на техники за ръководство на времето може да усъвършенства способността ви да работите по-ефективно. Доброто ръководство на времето изисква забележителна смяна във фокуса ви - от действия до приемане на резултати: да бъдеш ангажиран не е същото като да бъдеш ефикасен.

Доброто ръководство на времето ви разрешава да работите по-интелигентно, тъй че да можете да извършите повече за по-малко време.

Какво е ръководство на времето и какви са изгодите от него?

Разпределянето на времето се отнася до това по какъв начин организирате и планирате часовете, които отделяте за съответни действия. Може да наподобява, че не е функционално да се учи за това, само че изгодите от ръководството на времето са големи:

- По-голяма продуктивност и ефективност;

- По-добра професионална репутация;

- По-малко стрес;

- Увеличени благоприятни условия за напредък;

- По-големи благоприятни условия за реализиране на значими цели в живота и кариера.

Неефективното ръководство на времето може да има някои доста нежелани последствия като да вземем за пример:

- Пропуснати срокове;

- Недостатъчен работен поток;

- Лошо качество на работа;

- Лоша професионална известност и застояла кариера;

- По-високи равнища на стрес.

Какви техники можете да употребявате?

 Техники за вярно разпределение на времето

Важно е да разработите своя лична система, с цел да управлявате времето и работата си. Някои от следните оферти може да ви оказват помощ да разберете какво е най-подходящо за вас.

1. Използвайте биологичните си ритми в своя полза

Определете времето от деня, когато вашите енергийни равнища са най-високи и направете най-важната работа в тези часове. Например, в случай че работите по-добре сутринта, не планирайте работата си за вечерта, т.е. когато не сте толкоз продуктивни.

2.Оптимизиране на интерфейса

Съхранявайте нещата, от които се нуждаете, в работната си зона и се уверете, че естествената среда ви разрешава да се концентрирате. Например някои работят по-добре в тиха среда, до момента в който други работят по-добре с фонова музика. Някои работят най-добре в неразбория, до момента в който други се нуждаят от почистено бюро или маса. Разберете какво най-добре работи за вас.

3. Магията Не

Защитете времето си, като казвате не на разнообразни ваканции, действия, претенции или хора, до момента в който работите. Когато имате подложен период, с цел да свършите работата си, би трябвало да се концентрирайте, с цел да бъдете по-ефективни.

4. Преглед на всичко, което желаете да завършите

Започнете, като посочите времевата рамка, с която желаете да работите (семестър, месец, седмица, ден). Поставете си цели за седмицата, които могат да включват образование за изпити в петък, превозване на повече време с другари, които сте пренебрегвали, работа по план три дни в седмицата за 3 часа и така нататък Моля, имайте поради, че задачите включват освен университетски, професионални отговорности, само че и персонални, обществени действия.

Всеки ден от живота ни изисква да избирате къде и по какъв начин да разпределяте времето си. Правилните избори, които вършиме ще ви оказват помощ да изживеете натоварените дни и да изпитате възприятие на задоволеност най-после. Времето е скъпо и не би трябвало да го губим (или да го харчим) без да мислим. Правилното потребление на времето допуска пълностоен благополучен живот.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР