Всички имаме бегло понятие какво означава инсултът. Това е състояние,

...
Всички имаме бегло понятие какво означава инсултът. Това е състояние,
Коментари Харесай

Преди инсулт тялото излъчва 7 тревожни сигнала

Всички имаме незадълбочено разбиране какво значи инсултът. Това е положение, при което даден район на нашия мозък не получава нужното количество О2 и стартира да умира. Нашето тяло е проектирано по подобен метод, че при съвсем всяка болест то ни алармира за това. Но често пропущаме тези сигнали и не им обръщаме нужното внимание.

В тази публикация ще ви разкажем за 7 признака, които демонстрират предстоящо начало на инсулт. Ако забележите един или повече от няколко признака, неотложно се консултирайте с доктор!

Периферно зрение

Това е, когато не виждате нищо в профил, само че пред вас има картина. По принцип това се развива последователно, само че в случай че забележите, че зрителното ви поле се стеснява след няколко минути – това е мотив за обезпокоени!

Халюцинации (зрение, слух, миризма)

Ако не приемате медикаменти, които въздействат на нервната ви система, тогава не би трябвало да имате халюцинации. Това може да се дължи на обстоятелството, че мозъчните кафези умират и сега на гибелта излъчват импулси, които другояче не биха съществували.

Тежко главоболие

Главоболието преследва всички и несъмнено аргументите за това са разнообразни. Но в случай че почувствате остри, мощни и необикновени болки, те са по-различни от тези, които нормално имате, тогава несъмнено потърсете лекарска помощ!

Липса на надзор над тялото

При инсулт постоянно се нарушават областите на мозъка, виновни за контрола на тялото. За да определите дали е това, или не, би трябвало да отидете до огледалото, да вдигнете двете си ръце по едно и също време, в случай че едната се издигне – обикновено, а другата – не, стърсете помощ!

Реч

Започва да настава нарушаване на речта. Подменяте думи една с друга, променяйте местата на думите, мъчно изразявайте мислите си, само че не забелязвате сами. Бъдете бдителни.

Промяна на кръвното налягане

Преди не сте забелязали внезапна смяна в налягането, само че в този момент тя е на разположение. В този случай си коства да ревизирате здравето си.

Загуба на чувство, съгласуваност

Например, изцяло здравомислещ човек ще се държи като пийнал без пояснение. Това е мотив да бъде съветван от лекар.

Инфо: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР