Всички хора трябва за спазват правилата, отсече Даниела Минева, която

...
Всички хора трябва за спазват правилата, отсече Даниела Минева, която
Коментари Харесай

Майка с първи урок към сина си на панихида

Всички хора би трябвало за съблюдават разпоредбите, отсече Даниела Минева, която пристигна през днешния ден в митрополитския храм „ Св. Марина” на панихида за жертвите по пътищата. Жената докара и сина си Георги, който е на 3 години и половина, с цел да му даде този урок.

За утешение на душите на починалите свещ възпламени и Даниела Стоилова, съгласно която казусът няма да се реши с промени в законите, а ключът е у всеки обособен човек – да не демонстрира експанзия на пътя и да бъде съпричастен.

И двете дами не са били жертва на пътно-транспортно произшествие, нито имат потърпевши близки, само че пристигнаха в храма, тъй като имат вяра, че казусът визира всички

В Световния ден на жертвите на пътно-транспортни катастрофи свещеник Арсений отслужи панихида за починалите в наличието на регионалния шеф Здравко Димитров.

От началото на годината до през вчерашния ден в Пловдивска област са станали 800 тежки катастрофи с травматизъм. Загинали са 49 индивида, а 1021 са ранени, заяви представителят на „ Пътна полиция” Ботьо Гиргинов. Спрямо 2016 година се отбелязва понижение по всички индикатори. „ Това не ни успокоява. Всеки ден би трябвало да продължим с дейните си дейности всички дружно – държавни органи, неправителствени организации, битката би трябвало да продължи в фамилията и при образование на децата. Всички би трябвало да застанем зад идеята човешки живот и човешко здраве”, сподели той.

Шефът на Областната дирекция на полицията Атанас Илков регистрира, че пътната конюнктура в Пловдивско е една от най-тежките в страната.”Независимо, че по отношение на предходната година има 17-18 по-малко починали в произшествия и тежките катастрофи също са по-малко, това не значи, че би трябвало да се отпускаме и да занижаваме контрола. Напротив. Ежедневно сътрудниците са ангажирани с действия за възстановяване на пътната конюнктура. В непрестанен контакт сме с общинската и регионалната администрация, когато имаме потребност от тяхното съдействие”, добави той.

На панихидата свещеник Арсений прочете и послание от Светия синод, което гласи:

В третата неделя на ноември, когато светът си спомня за многочислените жертви, които даваме в пътно-транспортните произшествия, се обръщаме към вас с архипастирско обръщение за мир и разтуха в душите и сърцата ни, за религия и очакване в Бога, за почитание към непознатия и нашия живот.

Животът е популярен божи подарък и благословение за всеки от нас и не би трябвало да бъде отнеман с лекотата, на която, уви, сме очевидци всеки ден. Ценността на живота няма аналог в цялата подчиненост на човешките полезности. Животът на всеки от нас е плод на безпределната Божия обич, заради която Бог сътвори света и заради която проводи своя наследник Иисус, с цел да ни изкупи и избави. Земният живот се дава на индивида като благословение и подготовка за безконечния живот и по тази причина не може да бъде неразумно преустановяван от никого. Ето за какво в този ден, когато си спомняме молитвено за всички жертви на тази необявена, само че всекидневна война по нашите пътища, призоваваме всички вас за рационално и отговорно отношение към скъпия подарък на живота, за мъдрост и здравомислие. Така щото с Божията помощ и нашите общи старания тази война да се приключи и да можем да живеем в мир със себе си и с нашите ближни, да се радваме на живота и да даваме образец на останалите със своето отношение към висшия подарък на Божията обич и неговата велика благотворителност и благосклонност да бъдат с всички нас. Амин!

файлове N191116.jpg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР