Всички хора си взимат студен душ, за да се охладят,

...
Всички хора си взимат студен душ, за да се охладят,
Коментари Харесай

Могат ли студените душове да ви помогнат да отслабнете?

Всички хора си взимат леден душ, с цел да се охладят, когато им е горещо. Но от ден на ден дами го вършат за здравето си, защото проучванията свързват студените душове с по-ниски равнища на меланхолия и безпокойствие, понижена болежка, по-малко инфектиране, по-добра имунна функционалност и нараснала продуктивност.

Но може ли студените душове в действителност да ви оказват помощ да отслабнете? Интернет сигурно мисли по този начин, с поддръжници, които споделят, че студените душове забързват метаболизма ви и ви оказват помощ да изгаряте повече мазнини през целия ден.

И, оказа се, има известна научна основа на изказванията. В края на краищата ниските температури неведнъж са посочили, че усилват активирането на силата. В едно изследване на Харвард хората, които са прекарали 10 дни непосредствено в охладени пространства, доста са нараснали равнищата на интензивност на кафявата си лой. И хората, които имат по-големи количества кафява лой, имат по-нисък показател на телесна маса, съгласно изследване, оповестено в New England Journal of Medicine.

Ето по какъв начин работи: Тялото съхранява непотребните калории под формата на бели мазнини. Когато множеството от нас се пробват да се борят с мазнините, това е, пред което сме изправени. Въпреки това, тялото съдържа и изцяло друг тип мазнини, наречени кафяви мазнини, които в действителност изгарят калории, с цел да поддържат главната телесна температура, която би трябвало, с цел да живеете и да бъдете здрави, изяснява доктор Nitin Kumar, експерт по затлъстяването и тежестта HSHS Medical Group. Бебетата са склонни да имат високи равнища на кафява лой, само че с възрастта ни тези равнища понижават. Нещо повече, активирането на кафявата лой също понижава, а когато се задейства кафява лой, тя се трансформира в машина за изгаряне на калории.

Но единствено тъй като студът задейства кафявата лой и кафявата лой е обвързвана с по-ниско тегло, не значи безусловно, че ледените душове ще ви карат да свалите килограми. Вие ще би трябвало да прекарате много време в студена вода, с цел да получите даже дребна изгода.

Едно изследване, оповестено в Journal of Clinical Investigation, демонстрира, че хора, които са прекарали два часа дневно в 66 градуса, са изгубили от един до два кг за интервал от шест седмици. И не, не допускаме ежедневни студени душове с дълготрайност от два часа.

`Не съм виждал никакво изследване, показващо огромен триумф в загубата на тегло посредством прибавяне на студени душове ", споделя Спенсър Надолски, доктор, посланик на Американския съвет по затлъстяване и създател на предписанието за загуба на мазнини. " Мнозина считат, че това е революционно, само че не е по този начин. Няма да бъде превъзходен пробив за вас. "

" Вземането на всекидневен леден душ може да ви помогне нищожно в най-хубавия случай и ненужно да ви мъчи "

Охлаждайте се по верния метод

Ако сте решени да опитате, просто се уверете, че сте сигурни в това. " Опитайте това, единствено в случай че нямате нищо срещу дискомфорта или фактически се наслаждавате ", споделя Надолски.

Превод: в случай че боли, излезте! Останете в продължение на най-много от 10 до 15 минути, а в случай че нещо се вцепени или се трансформира в бяло или лилаво преди този момент, излезте. Същото е, в случай че дишането ви забавя или става мъчно. Това може да звучи рисково, само че би трябвало да внимавате.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР