Всички хора, които са ваксинирани срещу коронавируса с две дози

...
Всички хора, които са ваксинирани срещу коронавируса с две дози
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев обясни разликата между сезонния грип и ковид

" Всички хора, които са имунизирани против ковид с две дози е добре да си сложат трета поради разновидността " Омикрон ", сподели пред бТВ проф. Тодор Кантарджиев. По думите му това е изключително значимо за имунизираните с " АстраЗенека " – те би трябвало да сложат трета доза от иРНК препарат. " Защитата от разболяване с две дози е към 20% за всички типове ваксини. При слагане на трета доза, отбраната от разболяване скача до 75-80% ", сподели Кантарджиев.

" Омикрон " се популяризира доста по-бързо. Давам образец – на 1 декември той се появи в Лондон. До 14 декември 80% от всички инфекции се дължат на него ", сподели още Кантарджиев.

Той посъветва хората да се възползват от имунизирането на деца, защото препаратите са сигурни и дават добър имунен отговор. " Децата не боледуваха до момента в който не пристигна " Делта " разновидността ", сподели Кантарджиев.

По думите му можем да отличим грип и ковид доста елементарно. При ковид развиването на заболяването е в няколко дни, до момента в който грипът ни поваля за към два часа.

" Миналата година нямаше сезонен грип в Европа поради коронавирусните ограничения. Тази година, обаче, има. Хубавото е, че грипната вълна надали ще доста висока, тъй като към момента имаме противоепидемични ограничения ", сподели професорът. Той посъветва всички над 65-годишна възраст да се имунизират против грип, в случай че към този момент не са. Той добави, че няма мотив за терзание от това, че коронавирусът и грипът ще се припокрият.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР