Всички граждани и адвокати ще могат да изразят впечатленията си

...
Всички граждани и адвокати ще могат да изразят впечатленията си
Коментари Харесай

Проучване сред потребителите на Окръжен съд - Русе

Всички жители и юристи ще могат да изразят усещанията си от съда в анкета, която е разполагаем във всички служби и правосъдни зали

Всички жители и юристи, посетили Окръжен съд – Русе, в продължение на идващите два месеца, ще имат опция да изразят усещанията си от съда в анкета, която е разполагаем във всички служби и правосъдни зали.

На 07.03.2023 година Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет утвърди формуляра за изследване измежду потребителите на съдилищата в Република България през 2023 година Проучването има за цел да събере информация и противоположна връзка за усещането и опита на потребителите на услуги в съдилищата. Въпросникът е неизвестен и е създаден в границите на план „ Независимост, отчетност и качество на правораздаването “ на Европейската мрежа на правосъдните препоръки, като наличието му е приспособено по отношение на спецификата на правосъдната система в България, пишат от съда.

За задачите на изследването под „ консуматори на съдилищата “ се имат поради следните лица: страни по каузи, юристи или други представители на страните, движимости лица (вкл. преводачи/тълкуватели), жители (свидетели или ползватели на услуги като да вземем за пример издаване на удостоверения) и други сходни.

Въпросникът е неизвестен и ще се попълня на книжен притежател. Формулярите са налични в регистратурата, деловодството и правосъдните зали на Окръжен съд – Русе. Продължителността на изследването ще бъде 2 месеца, като интервалът на осъществяване е 15 март 2023 година – 15 май 2023 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР