Всички градове в Дания трябва да имат възможност да определят

...
Всички градове в Дания трябва да имат възможност да определят
Коментари Харесай

Кметовете на най-големите датски градове искат зони, свободни от стари дизели

Всички градове в Дания би трябвало да имат опция да дефинират специфични екологични зони, в които да вземем за пример може да бъде неразрешено придвижването на остарели дизелови коли. Това показват в взаимно изказване кметовете на четирите най-големи града в кралството - Копенхаген, Орхус, Оденсе и Олборг, съобщи ТАСС.

" Това не е война срещу колите, а война против излъчванията на дизеловите коли, които са нездравословни за здравето. Длъжни сме да стартираме да откриваме екологични условия за леките коли, които ще се движат в градовете ни, преди всичко за най-замърсяващите околната среда дизелови коли ", декларират кметовете.

" Знаем, че в отработените газове на дизеловите коли има доста твърди частици, което е нездравословно за здравето. Всяка година има 4200 смъртни случая, свързани с излъчванията на твърди частици, и бихме желали да създадем нещо по този въпрос. Ето за какво желаеме да сложим условия към дизеловите коли и да отстраним от градските центрове колите, които замърсяват най-вече ", уточни кметът на Оденсе Петер Рабек Юел. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР