Всички говорят за правителството Пеевски-Борисов, с дясна ръка - главният

...
Всички говорят за правителството Пеевски-Борисов, с дясна ръка - главният
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Борисов е уплашен, с изчакването все повече пада рейтингът на ГЕРБ

Всички приказват за държавното управление Пеевски-Борисов, с дясна ръка - основният прокурор. Имам възприятието, че господин министър председателят е изплашен и комплициран. Колкото повече се изчаква, толкоз повече ще пада рейтингът на ГЕРБ. В негов интерес е бързо да се дистанцира от дейностите на основния прокурор.
Така разяснява протичащото се през последните дни у нас културологът проф. Ивайло Дичев.

Това е демокрацията. Периодически тя създава рецесии, които да легитимират новата власт. Управлението изгуби доверието на жителите и би трябвало да се прелегитимира, счита Дичев.

Това, което се случи и се видя – в Президентството, на брега на „ Росенец “, полицейското принуждение над протестиращи момчета, опцията медии да опозорят всекиго. Призракът на комунизма още веднъж се е надвесил над България. И реакцията е спонтанна, на диалогическо равнище, добави той.

Очевидно това е митинг на ново потомство, което не е израснало със страха от това време. Говори се за някакъв сюжет... Това не е премислено събитие, няма план. Това е врзив на неодобрение и паническа реакция на властта, която се пробва да минимизира вредите.

По думите на проф. Дичев по целия свят се вижда радикализиране на жителите. И може би аргументите би трябвало да се търсят в общественото неравенството. Или новите медии, които разрешават мигновената циркулация на информация, счита професорът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР