Всички говорят за обединени нации, но истината е, че светът

...
Всички говорят за обединени нации, но истината е, че светът
Коментари Харесай

Борисов: Всички говорят за обединени нации, но светът не е бил по-разединен

Всички приказват за обединени народи, само че истината е, че светът в никакъв случай не е бил по-разединен. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Ню Йорк, където управлява българската делегация на 73 сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Българска национална телевизия.

Как общественият и частният бранш дружно могат да подсигуряват постоянен стопански напредък и разцвет - това бе един от главните акценти във второто издание на световния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг. Емблематичният хотел „ Плаза “ на пето авеню в Ню Йорк събра на едно място политически водачи от над 70 страни в света и част от най-големите компании в международния бизнес. Те разговаряха за проблемите, произлизащи от наложените наказания към доста страни, както и за следствията от климатичните промени.

Бойко Борисов, министър-председател: Това да се понижават нездравословните излъчвания към този момент стои в съзнанието на най-големите компании в света. И тук нашите индустриални паркове и стопански зони могат да станат един фактически наличен пазар. Не единствено пазар, а център за произвеждане.

Разширяването на двустраннните бизнес контакти с Израел бе акцент в диалозите на Бойко Борисов с представители на американските еврейски организации. Пред него те още веднъж обявиха голямата си признателност към страната ни за спасяването на българските евреи.

По-късно след среща с евролидерите на банкет, даден от Доналд Туск, той разяснява високата оценка, дадена за Българското европредседателство.

Бойко Борисов, министър-председател: Всички сътрудници благодарят за Европейския съвет и за шестте месеца председателство. Абсолютно всички, всички знаят за него и с това стартират. До един можете да ги попитате. България стои добре и със своите параметри, които пази. Особено с външния дълг.

По-късно министър председателят беседва повече от час и с българската общественост в Ню Йорк.

Бойко Борисов, министър-председател: Едни хора са щастливи, други си имат своите проблеми, интересуват се, питат. За наслада, по-голямата част смятат, че е очевидно това, което се прави и се усъвършенства страната и това, което ние си знаем - че още повече би трябвало да се работи да върховенството на закона и за инфраструктурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР