Всички говорят за детето чудо на снукъра! 15-годишният белгиец Бен

...
Всички говорят за детето чудо на снукъра! 15-годишният белгиец Бен
Коментари Харесай

15-годишен гений превзема света на снукъра

Всички приказват за детето знамение на снукъра! 15-годишният белгиец Бен Мертенс влезе в историята, трансформирайки се в най-младия снукър състезател с победа в квалификациите за международното състезание. Той се наложи с 6:2 над Джеймс Кейхил, който сервира огромната изненада през предходната година, отстранявайки легендата Рони О'Съливан още на старта.

Следващото затруднение за Мертенс, във втория от четирите кръга в Шефийлд, е представител на домакините - международният №77 Сам Беърд. Стъпка по стъпка, суперталантът се доближава до главната скица в " Крусибъл ".

Всъщност Бен не е единственият младеж, на който експертите предсказват блестящо бъдеще. Към тази група можем да прибавим година по-големия Антони Ковалски (Полша) и 14-годишния Юлиан Бойко (Украйна). Мертенс обаче може да се похвали със международна купа при под 16-годишните, завоювана през 2018 година, когато бе единствено на 13.

Приказката на Бен е невероятна и стартира с... премия от панаир в родния му град Ветерен. Тогава 8-годишното момче взема решение да опита шанса си в една от известните игри - лов на патици. Разбира се, не на същински. Успява да хване една със специфична маркировка и избира да се прибере вкъщи с дребна маса за снукър, висока 10 см.

Треньорът Гери де Мол, притежател на цех за марципани, спонсориращ Откритото състезание на Белгия, споделя, че останал впечатлен от гения на дребния Бен.

" Върна се от панаира с масичка за снукър. На нея беше непогрешим, вкарваше всяка топка. Веднага си помислих, че това може да е началото на нещо особено. Сега Бен прави 147-ци на подготовка всяка седмица. Вярвам, че в случай че е във форма, има силите да победи всеки. ", споделя Де Мол.

Мертенс и Де Мол са в основата на популяризирането на снукъра в Белгия. За него способства и Люка Бресел - единственият европеец с ранкинг купа.

Бен, който дебютира в шампионатите с триумф против Адам Стефанов в първия кръг на " Пол Хънтър Класик " през август 2018 година, споделя, че в този момент няма проблеми с камерите, тъй като към този момент е взел участие в ефирен шампионат.

Дали победният ход на дребния талант в Шефийлд ще продължи - следва да разберем напълно скоро.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР