Всички големи търговски компании в Хайнан възобновиха работаЖивотът и бизнесът

Всички големи търговски компании в Хайнан възобновиха работаЖивотът и бизнесът ...

Китай влиза в ритъм, бизнесът се възстановява.


Всички големи търговски компании в Хайнан възобновиха работа

Животът и бизнесът в китайската провинция Хайнан постепенно се нормализират
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато Европа и други региони на света се опитват да се противопоставят на пандемията от коронавирус, Китай се възстановява успешно, става ясно от официално изявление на търговския отдел на провинция Хайнан.

Всички големи външнотърговски компании с чуждестранен капитал са възобновили дейността си към средата на март. От няколко седмици компаниите не работеха, поради карантината, наложена от коронавируса.

Ключовите предприятия работят отново, спазвайки необходимите предпазни мерки. Провинцията активно разширява обхвата на международната търговска и инвестиционна дейност, а някои компании напоследък отбелязват забележим успех, се казва в официалното изявление.
още по темата
В региона има около 60 големи компании, които осигуряват над 90% от износа на Хайнан. Всички тези компании са възстановили изцяло своята производствена и търговска дейност.

Провинцията продължава активно да привлича чуждестранни инвестиции, които през януари и февруари се увеличават на годишна база с около 100% (до 119 милиона долара). Освен това, въпреки трудната ситуация, някои местни компании са успели да увеличат предлагането.

Сега в региона има само един заразен, който е подложен на превантивно лечение. Възстановен е транспортният трафик, открити са туристическите атракции.

Източник: technews.bg