Всички екипи на Община Варна и общинските предприятия, отговорни за

...
Всички екипи на Община Варна и общинските предприятия, отговорни за
Коментари Харесай

Общината организира доброволческа акция за почистване на Варна след урагана

Всички екипи на Община Варна и общинските предприятия, виновни за почистването на града, са на терен и работят интензивно, с цел да отстранят вредите от ураганното злополучие. Пълното възобновяване на чистотата ще отнеме известно време. Затова приканвам всички жители, които желаят да се включат в почистването на града, да го създадат като изчистят към домовете си. С този апел кметът Благомир Коцев се обърна към варненци през днешния ден.

По негово искане се провежда самодейността „ Да почистим Варна дружно “, която ще се организира на 25 и 26 ноември /събота и неделя /. Общината ще даде специфични транспарантни чували за листна маса, с цел да може по-късно тя да се употребява за компостиране. Всички жители, които желаят да оказват помощ, могат да вземат чувалите в един от единайсетте пункта, ситуирани в постройката на Община Варна, петте районни кметства и петте села.

 афиш: Община Варна

Умоляват се жителите да изхвърлят листните боклуци в чували, а клоните да събират на компактни купчинки. За да се улесни работата на сметопочистващите чиновници, те могат да се оставят на един метър от контейнерите за отпадък.

Машини на сметопочистващата компания ще съберат чувалите от целия град и ще ги извозват до специфичното хранилище за компостиране в село Въглен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР