Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да

...
Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да
Коментари Харесай

Няма да допуснем значително поскъпване на тока, уверява КЕВР

Всички сдружения желаят нарастване на тока, само че това няма да окаже въздействие на цената, тъй като Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще признае единствено тези разноски, които са безусловно нужни и ще бъде предпазен публичният интерес. Това сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов преди началото на конференцията " Чиста сила и индустриална конкурентоспособност за стабилно развиване - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките ", която се организира в столицата.

" Няма да допуснем никакво доста нарастване ", увери Иванов, представен от " Дарик ".

Председателят на КЕВР не пожела да посочи какъв брой тъкмо е поисканото нарастване от другите енергийни сдружения, само че уточни, че обособени сдружения са поискали повече от двойно нарастване на тока.

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов съобщи, че не разполага с нова информация, само че осведоми, че идващия вторник ще участва на още веднъж на съвещание на краткотрайната комисия, която преглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и " Подкрепа ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР