Всички други възможности се изчерпаха. Последният удар бяха промените в

...
Всички други възможности се изчерпаха. Последният удар бяха промените в
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин обясни защо БСП напуска парламента


Всички други благоприятни условия се изчерпаха. Последният удар бяха измененията в Изборния кодекс. Демокрацията е застрашена.

Това сподели в утринния блок на БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който изясни решението на левицата да напусне Народното събрание. "Ясно декларирахме нашите условия, с цел да се върнем - избор на нова ЦИК, въвеждане на машинното гласоподаване и връщане на преференциите. Тези промени в ИК бяха направени, с цел да може служебно да завоюват изборите. Това е удар по демокрацията и правата на гласоподавателите. Въпреки всичко ние ще спечелим изборите. Не ние сме споделили, че ГЕРБ и Движение за права и свободи направиха коалиция и подмолни сделки. От ГЕРБ сами потвърдиха това. Движение за права и свободи избавят ГЕРБ за всички значими решения, Обединени патриоти са пред разпад и на всички е ясно, че сега ръководи коалиция ГЕРБ-ДПС ", безапелационен беше той.

"Има закон за ЦИК и той би трябвало да се съблюдава. Не разбирам логиката на ръководещите и за какво постъпват по този начин. Не е правилно, че в ЦИК множеството членове са от квотата на Българска социалистическа партия. Промените в ИК не могат да стават на правилото аз на теб, ти на мен. Управляващите ще преценяват дали да се съобразят с нашите претенции. Те направиха голяма неточност, само че имат към момента късмет да я поправят. Предсрочните избори идват. Не желая да разясня изявленията на ГЕРБ и Движение за права и свободи за нашето решение. Ние пазиме демокрацията ", разгласи Вигенин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР