Всички допълнителни възнаграждения на учителите са увеличени с 20%, както

...
Всички допълнителни възнаграждения на учителите са увеличени с 20%, както
Коментари Харесай

4500 млади учители влизат в системата на родното образование наесен

Всички спомагателни хонорари на учителите са увеличени с 20%, както и работните заплати и те ще влязат в действие от 1 януари 2019 година Това сподели във Варна ръководителят на Синдиката на българските учители, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" За образованието през 2019 година сме договорили 627 млн.лв. повече по отношение на бюджет 2018 година, с цел да може да обезпечим всички останали действия включително извънкласните действия, стипендиите на учениците и спорта. Специални средства имаме за възстановяване на материално-техническата и дидактическа база, изключително за въвеждането на високите технологии до края на тази календарна година. Осигурили сме средства във всяко едно учебно заведение във всяко кътче на страната ни да има WI-Fi. ", сподели Янка Такева.

Тя изясни, че се работи за това да се лишават обществените помощи и надбавки на фамилиите, които не пускат децата си на учебно заведение, а спестените средства да се връщат в просветителната система за други потребности. Миналата година назад са се върнали над 1,5 млн.лв.

" Много ни се желае държавното управление да вкара промени, с цел да вкара образование на 4-годишните деца, тъй като това е доста значимо за основаване на ученически умения и просвета, по-добра опция за развиването наизуст и възпиране, основаване опция децата да съсредоточат вниманието си. Това не значи, че 4-годишните ще вървят на учебно заведение. Ако стане наложително визитата им в детската градина, ще бъде финансово обезпечено от страната. Това ще докара до финансово облекчение на родителите и на общините и ще сътвори по-голяма опция за целта, който си е сложило Министерството на образованието за ранното детско развиване. Апелът ни към депутатите е от есента да се занимават с този въпрос. ", сподели още Янка Такева. 

Тя добави, че предходната година са влезнали в системата 3500 млади учители, а тази година се чака броят им да е към 4500. Стана ясно, че се създава специфична стратегия за подготовката на учителите в университетите за работа в дребните обитаеми места. 

Повече вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР