Всички домашни свине в 20-километровата карантинна зона около 16-те огнища

...
Всички домашни свине в 20-километровата карантинна зона около 16-те огнища
Коментари Харесай

Избиват всички домашни свине край огнищата с африканска чума

Всички домашни прасета в 20-километровата карантинна зона към 16-те огнища с африканска чума ще бъдат избити и заровени. Започва и всеобщ отстрел на диви прасета, като на помощ ще се притекат армията и полицията.

Това са част от ограниченията в борбата със болестта, стана ясно след срещата на министъра на земеделието Десислава Танева с началниците на Агенцията по горите, Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) и на двете сдружения на ловците и рибарите.

Миналата сряда (10 юли) държавното управление отпусна 3.7 млн. лева в борбата с чумата по свинете.

Борбата с африканската чума по свинете се води от предходната година. Тогава държавното управление също отпусна 4.5 млн. лева за да се спре навлизането ѝ на българска територия. Изградена беше и ограда по границата с Румъния.

След изобилните превалявания в края на юни и началото на юли два-три сектора с дължина от по към 20 метра са паднали, само че към този момент са възобновени, сподели Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на Агенцията по горите. Той уточни, че няма данни диво прасе да може да мине под оградата или пък да я прескочи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР