Всички доходи на депутата от ДПС Делян Пеевски са с

...
Всички доходи на депутата от ДПС Делян Пеевски са с
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Пеевски е с ясни доходи и е един от най-големите данъкоплатци

Всички приходи на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски са с явен и чист генезис, а самият той е в непрекъсната данъчна проверка от 2003 година до момента. Самият Пеевски пък е измежду най-големите данъкоплатци в страната, а сигналите против него се приключват поради липса на осъществени закононарушения. Това е открила следващата инспекция, която този път беше осъществена от новата Комисия „ Антикорупция " (Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество – КПКОНПИ).

До нея се стигна след сигнал, „ в който липсва конкретика за осъществено закононарушение " (по думите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев – б.а.), подаден от издържаното от Българския Мадоф Неправителствени организации „ БОЕЦ ". Шефът на сдружението, - Георги Георгиев, който обича да се снима с банкера-беглец Цветан Василев се опита да провокира скандал като преди седмица обществено упрекна комисията, че не проверява депутата. Оказа се, че КППКОНПИ е направила инспекцията, чийто резултати бяха оповестени на конференция обаче едвам през днешния ден, след апел и от самият Пеевски данните да бъдат обявени, с цел да се спрат спекулациите с името му. Председателят на комисията и трима нейни членове дадоха брифинг, на който да отчетат активността на звеното от неговото сформиране до момента.

По време на конференцията стана ясно, че против Пеевски в комисията са били подадени два сигнала. Единият е зле скалъпения донос на отрочето на Цветан Василев - „ БОЕЦ ". В него се приказва за неразбираеми приходи и за нелегално преустановяване на прокурорските инспекции против депутата. Вторият сигнал пък идва през Народното събрание по линия на „ Да, България " на Христо Иванов и кръга „ Капитал ". В него пък се желае инспекция за спор на ползи поради импортираните от Пеевски оферти за промени в Закона за наложително складиране на печатни издания, с които се желае осветляване на медийната благосъстоятелност и непазарното финансиране на издания в страната. Самият кръг „ Капитал " видя в законопроекта сериозен проблем, защото в случай че той влезе в действие, обществото ще види черно на бяло по какъв начин се устоят медиите от Фабриката за подправени вести с грантове и финансови инжекции от закъсали с правораздаването олигарси.

И по двата сигнала от КПКОНПИ са безапелационни, че няма данни за осъществени нарушавания от страна на Делян Пеевски. Дори в противен случай – осветяването на парите за медиите е публично потребна активност, която не носи изгоди на медиите от издателската група, благосъстоятелност на депутата, а на всички жители на страната. Освен това инспекцията на приходите на Пеевски е посочила и, че депутатът е измежду най-големите данъкоплатци у нас, а имуществото се следи непрекъснато под лупа от данъчните на страната. От Национална агенция за приходите е постъпила информация, че данъчните са ревизирали приходите и разноските на Делян Пеевски, който е бил обект на непрекъснати ревизира от януари 2003 до декември 2017 година и всички те са приключили със умозаключение, че няма противоречие. Комисията даже е изискала от Пеевски първичните документи за приходите му, които той дал, само че не били открити разлики с заявеното.

Заради изказванието, че са спирани непозволено каузи против депутата пък, КПКОНПИ е изискала от прокуратурата цялата налична информация за Делян Пеевски. От нея е станало ясно, че за него е имало заведени общо пет преписки, които или са били прекъснати или са приключили с отвод за формиране на досъдебно произвеждане. Всички постановления са били доказани от горестоящите прокуратури и още веднъж не са открити пропуски в работата на държавното обвиняване или нарушавания, осъществени от депутата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР