Всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на

...
Всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на
Коментари Харесай

Всички учители ще получат възнагражденията си за времето на обучение в електронна среда

Всички контрактувани трудови хонорари на педагогическите експерти за интервала на дистационно образование ще бъдат изплатени. Това реши Отрасловият съвет за тристранно съдействие в системата на предучилищното и учебното обучение, оповестява Българска национална телевизия.

Изискването бе учителите да са водили образование в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това значи най-малко 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с контракт за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

От идната седмица по предложение на министър Красимир Вълчев и с поддръжка на Отрасловия съвет може да се слагат оценки при отдалеченото образование.

Препоръчва се на шефовете да ползват омекотен вид на отчетност при претовареност на учители и личен състав - по електронен метод, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

В интервала от 13 до 16 април ще бъде въведен омекотен (разтоварващ за учениците) отдалечен образователен режим. В взаимозависимост от спецификата на учебното заведение, в рамките от 2 до 4 часа, може да се подчертава върху занимания по ползи (за физически действия, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или полемики по тематиките за часа на класа.

Отрасловият съвет благодари на всички педагогичен експерти за проявената отговорност в тези дни.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 20
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР