Всички действия на полицията по време на претърсването в сградата

...
Всички действия на полицията по време на претърсването в сградата
Коментари Харесай

Действията на полицията при обиска на Община Стрелча били законни

Всички дейности на полицията по време на претърсването в постройката на Община Стрелча от 12 март са били законни. Това твърдят от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик в позиция до медии.

Повод за нея станали продължаващи изказвания от представител на политическа партия за н езаконосъобразни дейности по отношение на представител на локалната власт.

От дирекцията разясняват, че в тази ситуация акцията е била по инспекция на сигнал от чиновник на общинската администрация и пострадал. Цялата интервенция е съгласувана с способената прокуратура.

„ Няма и не е имало процедура в ОД на МВР-Пазарджик, когато се правят оперативни или процесуални дейности, включително и инспекции да се осведомят авансово медиите.

По време на инспекцията в постройката на общинската администрация жители на Стрелча бяха подали информация към районни и национални медии за протичащото се. Поради този факт бе подбуден огромния медиен и публичен интерес към случая. -->

Докато е осъществявана инспекцията, е разпоредено основаването на организация, с цел да не се прекъсва даването на административни услуги на жителите. Не дават отговор на истината изказванията, че на мястото е имало „ 20 служители на реда от икономическа полиция “, защото секторът „ Противодействие на икономическата престъпност “ няма в своя щат толкоз чиновници “, пишат още от дирекцията.

След това твърдят, че всички дейности са подбудени от задължението на полицията д а пази публичния интерес и правата на жителите.

Припомням, че акцията бе проведена по сигнал против кмета на Стрелча Стойно Чачов от основния инженер на общината Иван Божков. Той твърди, че е принуден да подаде подписана молба за овакантяване без дата, след което е бил освободен.

В началото на инспекцията от прокуратурата се говореше за 17 насилствени молби от чиновници, подадени още при встъпването на Чачов в служба, през 2016 година. До момента обаче те не са открити.

Разследването по случая продължава, а в случай че се окаже, че кметът е злоупотребил с власт и е притискал подчинените си, го грози до 6 години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР