Всички деца мечтаят. Едни искат да са астронафти, други пожарникари,

...
Всички деца мечтаят. Едни искат да са астронафти, други пожарникари,
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Комиксът с Али Баба като политически некролог. Влади милионерчето

Всички деца мечтаят. Едни желаят да са астронафти, други пожарникари, трети - лекари или спортисти. Малкият Влади Горанов е мечтал да стане милионер. Е, към този момент е приказно богат. Но пък напълно скоро няма да е министър. Натам сочи комикса по концепция на Васил Божков, пресъздаден като приказка за Али Баба. Влади има значима роля в него.
Влади най-вероятно ще отговори на питането на Божков от вторник: „ Влади, къде са парите? “ по следния метод: Имал Божков пари – теглил. Откъде да знам къде са му парите?
И ще сбърка. Трябва да си пъклен жалко парче, с цел да вярваш, че в случай че Божков пита: „ Къде са парите? “, не знае отговора. Със сигурност може и да го потвърди.
Влади и кукловодите имат домашно. Имат и проблем. Вариантите не са доста.

- Дава оставка и потъва вдън земя. Ако „ паякът в сянка “ не му разреши, събитието единствено ще се отсрочи за няколко дни, след което Влади ще повлече цялото държавно управление. Дали Борисов е склонен?

- Отива в прокуратурата с юристи . Започва следствие, което този път може и да не е официално, тъй като и Гешев е част от групата. Къщата от карти се разпада...

- Признава на сътрудници и босове , че е задържал за себе си повече, в сравнение с се поставя, от нещото, което е трябвало да съобщи и моли за амнистия. Прощават му - не му простят. Цял е - не е цялостен. В Плевенско споделят: Когато си дадеш дупето чартърен, не се чуди, в случай че... злоупотребят с него...

- Ненаучно-фантастичен вид : Влади става предпазен очевидец и издава четата. От главатаря-паяк до писарите - медиите на паяка. Печели благосклонностите на народа и стартира да заплаща наем за жилището си, както редовен човек. Наистина е смешно...

Схемата, която Божков разкрива обществено, е прилагана и към доста други. Това е моделът #Кой, това е мафията. Някои от ударените са в ареста от доста месеци с предлагането: прехвърляш бизнеса или те размазваме. Говори се, че и някои от тях имат забавни записи и бележчици. Не изветрели, като тези, които вади прокуратурата с цел да отвлече вниманието.
На 15 февруари 2014 година Бойко Борисов декларира пред публицисти: "Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми сподели: „ Шефе, ти си на 55 и оттук насетне единствено с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите сътрудници станаха милионери, а пък аз заставам в тази зала за 2000 лв. и дните ми минават безсмислено “.
Влади сбъдна фантазията си - към този момент е милионер. Едновременно с това е развил убеждението, че е по-хитър от другите. С Божков е сбъркал. Размечта се и за министър председател. И с Борисов е сбъркал, каквото и да наливал в главата паяка... С други също сбъркал. Ще го научи, най-вероятно по сложния метод..
Бъдещето му не вещае „ хепи енд “. На тези до и над него – също. И не е Божков единствената опасност. По-страшни са излъганите и унижаваните години наред жители. Ппортокал с часовников механизъм - „ Бум! “. В Брюксел и Съединени американски щати също няма да мълчат постоянно, каквито и плонжове да им се създадат.
Кукловодите този път няма да избавят Влади - в случай че им е останал разсъдък, - би трябвало да избавят себе си. А и Влади към този момент не е „ дете на премиера “. Пораснал е и е на път да прецака „ баща си “. Подобна обстановка крие огромни изненади, опасности и рискове.
Ето по какъв начин един комикс елементарно може да се трансформира в некролог. На политически трупове… Цяла плантация за трупове.

Огнян Стефанов, "фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР