Всички депутати преминават тестове за коронавирус, след като вчера се

...
Всички депутати преминават тестове за коронавирус, след като вчера се
Коментари Харесай

Нинова се притесни заради коронавируса на Адемов! Обяви кога последно го е видяла СНИМКИ

Всички депутати минават проби за ковид, откакто през вчерашния ден се оказа, че сътрудника им от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов е с позитивна проба. Народните представители се тестват с PCR тест в две лечебни заведения – държавната ВМА и частната „ СофияМед “, съобщи БГНЕС.

Първи пълнозвучен секрет дадоха депутатите от парламентарната група на Българска социалистическа партия.



Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че е обезпокоена от опасността, само че извършва това, което би трябвало.

Нинова уточни, че за последно е видяла Хасан Адемов, който е с позитивна проба за ковид , в последния работен ден на Народното събрание, когато в пленарна зала са дали своят вот разпускането на Народното събрание. Тя добави, че тогава той е бил с маска и не е забелязала утежняване на здравето му.

Корнелия Нинова разяснява и подхванатите от здравните управляващи и страната ограничения за ограничение на разпространяването на болестта.



„ Здравните ограничения, ограниченията на лекарите – с почитание. Тези, които държавното управление прави, са много безредни.

Само вчерашния ден да вземем – министърът на опазването на здравето си смени заповедта за маските безусловно за часове. И това не е единствен случай.

Сутрин вършат едно, на обяд друго, вечер трето, объркаха хората “, съобщи Нинова и акцентира, че санкциите за нарушаване на ограниченията са прекомерно високи.

Попитана дали в този момент е съгласна, че Народното събрание е трябвало да премине в ексклузивен режим на работа, Нинова не даде съответен отговор, само че съобщи, че Народното събрание би трябвало да откри метод да работи. Лидерът на левицата сподели, че този въпрос е бил обсъждан на председателския съвет, който се организира по-рано през днешния ден.

„ Сега към този момент и ръководещите считат, че Народното събрание би трябвало да работи, тъй като желаят актуализация на бюджета. Обсъждахме няколко разновидността по какъв начин да стане това, само че дефинитивно ще го решим, откакто всички депутати минат на проби и се видят резултатите.

Имаше всевъзможни оферти – от електронно-дистанционно дебатиране посредством софтуерен артикул, който да се конфигурира на компютъра на всеки народен представител и през телефоните ни. Само няма да може да гласуваме, тъй като конституцията го не разрешава. Т

ам се желае персонално наличие на гласоподаване и специалистите от правната дирекция на Народното събрание са безапелационни, че е риск да гласуваме отдалечено, тъй като тези актове могат да паднат при обжалване “, разкри част от дебата Нинова и добави, че измежду останалите хрумвания са депутатите да влизат по групи при гласоподаване в пленарна зала, с цел да може да се съблюдава дистанцията посред им, или да се приложи механизма на тайното гласоподаване.

„ Обсъжда се разновидността да се преместим в по-голяма зала – в Партийния дом или НДК. Този въпрос остана отворен “, сподели още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР