Всички депозити на фалиралата Silicon Valley Bank ще бъдат придобити

...
Всички депозити на фалиралата Silicon Valley Bank ще бъдат придобити
Коментари Харесай

Най-после намериха купувач на фалиралата Silicon Valley Bank

Всички депозити на банкрутиралата Silicon Valley Bank ще бъдат добити от First Citizens Bank & Trust Co, заяви в понеделник Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC).

Според изказване на FDIC, 17-те клона на SVB отварят в понеделник, 27 март, като в това време First Citizens Bank & Trust Company уточни, че клиенти на банкрутиралата банка " би трябвало да продължат да употребяват настоящия си клон, до момента в който не получат предупреждение “.

Освен това вложителите на SVB автоматизирано ще станат инвеститори във First Citizens Bank & Trust Company.

Споразумението включва закупуване на активите на SVB от First Citizens за близо 72 милиарда $ с отстъпка от 16,5 милиарда $. Освен това скъпи бумаги и други активи за 90 милиарда $ ще останат в синдика за предписание на FDIC.

" Това беше забележителна транзакция в партньорство с FDIC, която би трябвало да вдъхне доверие в банковата система ", съобщи Франк Холдинг, основен изпълнителен шеф на First Citizens.

Към 10-ти март SVB имаше към 167 милиарда $ общи активи и 119 милиарда $ общи депозити.

First Citizens, основана в Роли, Северна Каролина, назовава себе си най-голямата фамилно следена банка в страната и е един от най-големите купувачи на проблематични кредитори през последните години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР