Всички държавни имоти, частна държавна собственост, ще се продават на

...
Всички държавни имоти, частна държавна собственост, ще се продават на
Коментари Харесай

Държавните имоти ще се продават онлайн

Всички държавни парцели, частна държавна благосъстоятелност, ще се продават на електронна платформа. Така ще се афишират на търг и парцели на сдружения, които са с над 50% държавно присъединяване, и тези, в които мажоритарно държавните компании имат над 50% присъединяване. Това се планува в проектонаредба за електронна платформа за продажба на парцели, оповестена за публично разискване. Електронната продажба включва и парцели под 10 хиляди лева, които са в компетентността на регионалните шефове, както и на обособени елементи на лечебни заведения. Проектът е направен от Агенцията за приватизация, а в държавното управление я внася министърът на стопанската система Емил Караниколов. Създаването на електронната платформа е предоставено с социална поръчка на държавното дружество " Информационно обслужване ", а по-късно тя ще се ръководи и развива от Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор.

Тя ще записва всяка интервенция от кандидатстването в електронен търг до продан на документи сред участниците. Всяко деяние се удостоверява с електронни времеви печати. При провеждането на електронните търгове платформата ще регистрира астрономическото време по часовата зона на България с акуратност до година, дата, час, минута и секунда.

Достъпът до обществената част на платформата ще бъде без регистрация. Регистрацията, подписването и подаването на електронни документи от претендентите и участниците е с дипломиран електронен автограф. Данните за извършените електронни търгове се архивират и са налични за информации 5 година от оповестяване на процедурата, а се пазят 10 година В плана е написан редът за оповестяване и осъществяване на електронен търг от Агенцията за приватизация, от държавните компании и от регионалните шефове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР