Всички държави от ЕС използват шпионски софтуер, заяви днес евродепутатката

...
Всички държави от ЕС използват шпионски софтуер, заяви днес евродепутатката
Коментари Харесай

Всички държави от ЕС използват шпионския „Пегас“

Всички страни от Европейски Съюз употребяват шпионски програмен продукт, съобщи през днешния ден евродепутатката София инт Велд, която показа първичните заключения от подхванатата инспекция на Екологичен потенциал, обвързвана с програмата „ Пегас “ за навлизане в мобилни електронни устройства, съобщи Българска телеграфна агенция.
Тя разрешава записи на телефонни позвънявания, достъп до текстови известия, пароли, фотоси, имейли.
Инт Велд посочи, че не всички европейски страни признават за потреблението на сходни стратегии, както и че не всяка от тях безусловно нарушава европейските правила. По нейните думи най-големите нарушавания са открити в Гърция, Унгария, Полша и Кипър.
Евродепутатката уточни, че България и Кипър са разпределителни точки за сходен програмен продукт, Люксембург дава опция на разработчиците на стратегиите да правят финансови действия, Ирландия им обезпечава удобни финансови условия, Малта е станала дом за притежателите на сдружения за разработка на подобен програмен продукт, като им дава „ златни “ паспорти, а в Италия, Франция и Австрия най-често се създават шпионските стратегии. Холандия, Германия и Белгия признаха с половин уста, че договарят доставката на такива средства, добави Инт Велд.
Някои държавни управления злоупотребяват, други вярно употребяват подобен програмен продукт, заключи евродепутатката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР