Всички да купуват ток от свободния пазар до 2025 г.,

...
Всички да купуват ток от свободния пазар до 2025 г.,
Коментари Харесай

Всички на свободния пазар на тока до 2025 г.

Всички да купуват ток от свободния пазар до 2025 година, а уязвимите консуматори да бъдат предпазени. Това планува Интегрираният народен проект в региона на енергетиката и климата, който одобри кабинетът. Неговият обсег е от 2021 до 2030 година Първоначалният вид бе изпратен в Европейска комисия през април предходната година, само че бе върнат за доработване.

И в новия вид е планувана вероятността въглищните централи да бъдат съществени базови мощности в българската електроенергетика до 2030 година с небосвод до 2050 година
Заложената в проекта цел за реализиране на най-малко 15% междусистемна съгласуваност в енергетиката ще спомага за определяне на общ пазар на електрическа енергия в общността.
В документа е заложен дял от 27% за силата от ВЕИ в общия енергиен микс до 2030 година

Планът е създаден от междуведомствена група, в която са взели присъединяване 12 ведомства и в сходство с реализиране на задачите на Европейски Съюз за преход към нисковъглеродна стопанска система, като са отметени спецификите, опитът и традициите в енергийния ни бранш.

В документа са дефинирани главните трендове и политики в региона на енергийната сигурност, енергийната успеваемост, либерализирането на електроенергийния пазар и консолидираното му в общия европейски енергиен пазар, развиването и разширението на газовия пазар, както и опциите за потребление на нови високоефективни енергийни технологии в страната, се споделя в държавното прессъобщение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР