Всички чуждестранни полети до и от иракската кюрдска столица Ербил

...
Всички чуждестранни полети до и от иракската кюрдска столица Ербил
Коментари Харесай

Заради референдума: Багдад спира всички полети от и за кюрдската столица

Всички задгранични полети до и от иракската кюрдска столица Ербил ще бъдат прекратени от петък вечер по заповед на Багдад, заяви шефът на летището Талар Фаик Салих след противоречивия референдум за самостоятелност в района.
" Всички интернационалните полети за и от Ербил, без изключение, ще спрат от 18:00 часа в петък след решение на иракското държавно управление и премиера Хайдер ал Абади ", сподели той.
Абади разпореди прекъсването на полетите, обслужващи летищата в Иракски Кюрдистан, в отговор на референдума за самостоятелност, извършен в понеделник. В него 92,73% от жителите гласоподаваха с " да ".
Регионалните превозвачи, в това число " Търкиш еърлайнс ", " Иджъп Еър " и " Мидъл Ийст Еърлайнс ", към този момент оповестиха, че ще преустановят полетите, обслужващи сепаратисткя район, осведоми БГНЕС.
Директорът на летището в Ербил съобщи, че надълбоко съжалява за решението, което съгласно него би затруднило акцията против „ Ислямската държава” в Ирак и прилежаща Сирия, както и даването на филантропична помощ на разселените при спора лица.
" Имаме консулства, интернационален личен състав, интернационалните компании, тъй че всички ще бъдат наранени. Това не е вярно решение ", сподели Салих.
" Имаме и огромен брой бежанци, които употребяват това летище. Ние бяхме мост сред Сирия и ООН”, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР