Всички чужденци в Португалия с необработени заявления ще бъдат третирани

...
Всички чужденци в Португалия с необработени заявления ще бъдат третирани
Коментари Харесай

Португалия ще третира мигрантите като постоянно пребиваващи поне до 1 юли

Всички чужденци в Португалия с необработени заявки ще бъдат третирани като непрекъснато пребиваващи от понеделник най-малко до 1 юли, оповестиха в събота управляващите. Целта е да се обезпечи на мигрантите достъп до публични услуги по време на епидемията от ковид, съобщи " Ройтерс ".

Кандидатстващите, в това число търсещите леговище, би трябвало единствено да показват доказателства за подадена молба, с цел да бъдат утвърдени и да получат достъп до националните здравни услуги, обществени помощи, банкови сметки и трудови и наемни контракти.

" Хората не трябва да бъдат лишавани от правото им на здравни и публични услуги, единствено тъй като заявката им още не е обработено ", съобщи представителят на португалското министерство на вътрешните работи Клаудия Велозу. " В тези изключителни времена правата на мигрантите би трябвало да бъдат обезпечени ", добави тя.

Политическата мярка цели също да понижи риска от заразяване, като сведе до най-малко контакта сред чиновниците на граничния надзор и претендентите, се показва в изказване.

Португалия е отчела към 5170 инфектирани с вируса и 100 смъртни случая, много по-малко от прилежаща Испания, отбелязва " Ройтерс ". /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1247)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР