Всички членове на японското правителство връчиха оставките си на премиера

...
Всички членове на японското правителство връчиха оставките си на премиера
Коментари Харесай

Цялото правителство на Япония подаде оставка

Всички членове на японското държавно управление връчиха оставките си на премиера Шиндзо Абе през днешния ден. Това стана на изключително съвещание на кабинета. Премиерът одобри оставките.

Те бяха подадени за внасяне на промени в държавното управление. Според японски медии Абе възнамерява да смени 13 министри, измежду които тези на защитата и на външните работи. Министърът на защитата Такеши Ивая ще бъде заменен от настоящия министър на външните работи Таро Коно. Ивая беше на поста от към година, а Коно на своя пост от две години. Според медиите новият външен министър ще бъде Тошимицу Мотеги, който до момента беше министър на икономическото развиване. Той водеше от японска страна консултациите със Съединени американски щати по комерсиалните въпроси.

Твърди се, че в кабинета ще влезе и телегеничният Шинджиро Коидзуми, наследник на някогашния министър председател Джуничиро Коидзуми. Той е на 38 години и се чака да бъде министър на околната среда, добавя Ройтерс. В идните часове ще бъде разгласен съставът на новия кабинет на Абе. Blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР