Всички членове на УС на Българския спортен тотализатор са сменени.

...
Всички членове на УС на Българския спортен тотализатор са сменени.
Коментари Харесай

Държавата влива нова управленска мощ в тотализатора

Всички членове на УС на Българския състезателен тотализатор са заменен и. Това стана ясно от коментара на финансовия министър Владислав Горанов в Народното събрание. Предстояло подписване на контракти с новото управление на тотализатора. За началник е препоръчан специалист в Информационно обслужване .

В новия състав двама са някогашни футболисти и още двама са специалисти финансисти в новия съста в. Смяната е по рекомендация на спортния министър Красен Кралев и е съгласувана с финансовия министър Горанов. Целта била нова свежа управническа мощност.
 Министърът на финансите не направлявал Комисията по <a href=хазарта " >
Министърът на финансите не направлявал Комисията по хазарта

Единствено назначавал ръководителя й

Припомняме, по плана на Валери Симеонов, страната откри държавен монопол в
хазарта с уговорката постъпленията от тотализатора да се разпределят за спорт. Законопроектът бе гласуван в разгара на абсурда с повдигането на обвинявания и екстрадицията на предприемача Васил Божков.

Освен това около задържането и повдигането на обвинявания по отношение на двама някогашни ръководители на Комисията по
хазарта, нейното управление бе заменено.

От Министерството на младежка и спорта оповестиха, че договорите на досегашния УС на Държавното дружество " Български състезателен тотализатор " са били прекъснати по взаимно единодушие.

На досегашния изпълнителен шеф Дамян Дамянов му е препоръчано и той е приел да бъде назначен като съветник на новоназначения Управителен съвет на Българския състезателен тотализатор, с цел да се обезпечи последователност сред двата екипа.

Очакванията към новия състав на Управителния съвет да създадат бърза организация за осъществяване на амбициозните стопански цели , които са сложени пред Българския състезателен тотализатор, декларират от ММС.

От министерството ползват и къса биография на членовете в новия Еправителен съвет.

Новият изпълнителен шеф на Директива за птиците БСТ Любомир Петров е роден през 1980 година. Има добита бакалавърска и магистърска подготовка по компютърни системи и технологии в Технически Университет София.

Любомир Петров има богат професионален опит в областта на технологиите, бизнес развиването и продажбените процеси. От януари 2018 година е шеф на Дирекция " Търгове и процедури " в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е обвързван с " Телелинк България " ЕАД, където е бил търговски шеф и управител бизнес развиване.

Людмила Петкова е родена през 1967 година. Има магистърска степен по " Икономика и ръководство на търговията " от Университет по национално и международно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста шеф на Дирекция " Данъчна политика " в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като шеф на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална организация за приходите.

Валентин Точев е роден през 1963 година. Има магистърска степен по " Икономика и организация на труда " от Университет по национално и международно стопанство. От 2015 година Точев е шеф на отдел " Анализ на данъчната политика " на Министерство на финансите. Професионалният му опит в Министерство на финансите стартира през 2000 година, когато Точев става основен специалист в отдел " Анализ на данъчната политика ".

Гошо Гинчев е роден през 1969 година Има бакалавърска степен по " Стопанско ръководство " от Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий ". Той е някогашен народен играч по футбол на България, участник на Световното състезание през 1998 година и Европейското състезание през 1996 година От 2004 до 2007 година е спортно-технически шеф на ПФК " Берое " Стара Загора. От 2015 година до 2017 година е член на УС на ПФК " Левски " София. В момента е ръководител на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на " Академика-2011 ".

Христо Йовов е роден през 1977 година. Има бакалавърска степен по " Стопанско ръководство " от Висше учебно заведение по сигурност и икономика-Пловдив. Бивш народен играч по футбол на България. След привършване на професионалната си кариера е спортно-технически шеф на ПФК " Левски " София (2013-2014). От 2015 до 2016 година е заместник-кмет в Община Своге в направление " Образование, просвета и спорт ". В момента е общински консултант в Своге.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР