Всички членове на Управителния съвет на Електроенергиен системен оператор ЕАД

...
Всички членове на Управителния съвет на Електроенергиен системен оператор ЕАД
Коментари Харесай

Сменят борда на директорите на ”Електроенергиен системен оператор”

Всички членове на Управителния съвет на ”Електроенергиен систематичен оператор ” ЕАД ще бъдат освободени от служба. Това бе обявено от компанията. Решението е по отношение на изтеклия мандат на съвета на ”ЕСО ” ЕАД в състав: Иван Йотов, Андрей Живков и Милко Милков. В тази връзка Надзорният съвет на сдружение избира за нови членове Антон Славов, Ангелин Цачев и Пламен Йорданов.

Решението е импортирано в Комисията за енергийно и водно контролиране. Според процедурата регулаторът би трябвало да излезе със мнение по по този начин оферти нов състав на Управителния съвет, а решението ще влезе в действие след вписването му в Търговския указател, написа Банкеръ.

По време на първото постоянно съвещание на новоизбрания УС на Електроенергийния систематичен оператор членовете му ще изберат изпълнителен член (по неофициална информация това ще е Ангелин Цачев) и ръководител всред тях (може би Антон Славов, пенсионер, 71 г.). Пламен Йорданов (роден 1981 г.) е регионален координатор на партия ГЕРБ за Старозагорска област. По обучение е икономист и е бил депупат в 43-то национално заседание.

В момента Надзорният съвет на " ЕСО " ЕАД е в състав: Северин Въртигов - ръководител, Костадин Язов - заместник-председател, и Пламен Радонов - член.

" Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД е българска компания в бранша на електроенергетиката, основана през 2007 година. Тя има лицензия за ръководство на електроенергийната система (ЕЕС) и за образуване на пазар на електрическа сила, издадена от КЕВР. Тя реализира централизираното оперативно ръководство, контрола и координирането на режима на работа на електроенергийната система на България.

Освен това координира паралелното взаимоотношение с електроенергийните системи на други страни, обезпечава употребата, поддръжката и надеждното действие на електропреносната мрежа, поддържането на спомагателни мрежи, както и ремонтни действия и услуги в региона на енергетиката. Компанията реализира пренос на електрическа енергия по националната мрежа и провежда пазара на електрическа сила.

ЕСО играе значима роля в либерализираната част на пазара на електрическа енергия в България и обезпечава връзката сред контролирания и либерализирания браншове. На свободния пазар той записва и спомага за осъществяването на двустранните контракти. ЕСО провежда балансиращата електрическа енергия (която координира краткотрайните разлики сред разполагаеми доставки и търсене) и е страна по всички покупко-продажби с балансираща сила.

Централното диспечерско ръководство (ЦДУ) на " ЕСО " ЕАД реализира централизирано оперативно ръководство, надзор и съгласуване на режимите на електроенергийната система. На територията на страната работят четири териториални диспечерски ръководства - в София, Пловдив, Плевен и Варна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР