Всички членове на Управителния съвет на Български спортен тотализатор са

...
Всички членове на Управителния съвет на Български спортен тотализатор са
Коментари Харесай

Смениха цялото ръководство на Спортния тотализатор

Всички членове на Управителния съвет на Български състезателен тотализатор са заменени. Това сподели пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов. Той осведоми, че това е станало със заповед и по преценка на отрасловия министър Красен Кралев след съвещания с финансовото министерство.

" Предстои сключването на контракти за ръководство с новото управление на БСТ ", посочи Горанов. Относно членовете на новото управление, Горанов уточни, че измежду тях има двама, които в предишното са били известни футболисти, както и двама специалисти от Министерство на финансите, а за шеф на сдружението, е препоръчан върховен специалист от " Информационно обслужване ". Горанов посочи, че Христо Йовов е препоръчан за член на Управителния съвет.

Министър Горанов разяснява, че промяната на управлението е наложителна поради финансовото положение на БСТ и записаната от него в последните години основна загуба на пазарен дял. " Новите провокации пред тотализатора като монополист на лотарийните игри изисква много по-сериозен управнически потенциал ", уточни Горанов.

Новият изпълнителен шеф на тотото е Любомир Стефанов Петров, който заменя на поста Дамян Дамянов.

В новия Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев и Гошо Петков Гинчев. На първото си съвещание новоизбраните членове на УС ще изберат ръководител. По взаимно единодушие са прекъснати договорите на членовете на досегашния Управителен съвет на Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор " в състав: Дамян Георгиев Дамянов - изпълнителен шеф, Живко Атанасов Вангелов - ръководител на УС, Константин Любомиров Баджеков, Белчо Бойчев Иванов, Горяна Григорова Тодева.

Новите членове на Управителния съвет на Директива за птиците БСТ са назначени, считано от датата на заповедта на министъра на младежта и спорта до края на мандата на Управителния съвет, който изтича на 25 ноември 2020. С цел обезпечаване на последователност на двата екипа и поради големия опит, който има, на досегашния изпълнителен шеф на Директива за птиците БСТ Дамян Дамянов му е препоръчано и той е приел да бъде назначен като съветник на новоназначения Управителен съвет на Българския състезателен тотализатор.

Очакванията към новия състав на Управителния съвет на Директива за птиците БСТ са, че младият екип от специалисти в региона на стопанската система и спорта ще създадат бърза организация за осъществяване на амбициозните стопански цели, които са сложени пред Българския състезателен тотализатор, оповестяват от Спортното министерство.

Новият изпълнителен шеф на Директива за птиците БСТ Любомир Петров е роден през 1980 година. Има добита бакалавърска и магистърска подготовка по компютърни системи и технологии в Технически Университет София. Любомир Петров има богат професионален опит в областта на технологиите, бизнес развиването и продажбените процеси. От януари 2018 година е шеф на Дирекция „ Търгове и процедури " в Информационно обслужване АД. Предишният му професионален опит е обвързван с „ Телелинк България " ЕАД, където е бил търговски шеф и управител бизнес развиване.

Людмила Петкова е родена през 1967 година. Има магистърска степен по „ Икономика и ръководство на търговията " от Университет по национално и международно стопанство. От 2014 година Петкова заема поста шеф на Дирекция „ Данъчна политика " в Министерство на финансите. От 2013 до 2014 година е била заместник-министър на финансите. Има професионален опит като шеф на отдел и заместник-директор на дирекция в Национална организация за приходите.

Валентин Точев е роден през 1963 година. Има магистърска степен по „ Икономика и организация на труда " от Университет по национално и международно стопанство. От 2015 година Точев е шеф на отдел „ Анализ на данъчната политика " на Министерство на финансите. Професионалният му опит в Министерство на финансите стартира през 2000 година, когато Точев става основен специалист в отдел „ Анализ на данъчната политика ".

Гошо Гинчев е роден през 1969 година Има бакалавърска степен по " Стопанско ръководство " от Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий ". Той е някогашен народен играч по футбол на България, участник на Световното състезание през 1998 година и Европейското състезание през 1996 година От 2004 до 2007 година е спортно-технически шеф на ПФК " Берое " Стара Загора. От 2015 година до 2017 година е член на УС на ПФК " Левски " София. В момента е ръководител на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на УС на " Академика-2011 ".

Христо Йовов е роден през 1977 година. Има бакалавърска степен по " Стопанско ръководство " от Висше учебно заведение по сигурност и икономика-Пловдив. Бивш народен играч по футбол на България. След привършване на професионалната си кариера е спортно-технически шеф на ПФК " Левски " София (2013-2014). От 2015 до 2016 година е заместник-кмет в Община Своге в направление „ Образование, просвета и спорт ". В момента е общински консултант в Своге.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР