Всички частни държавни имоти и терени на дружества с над

...
Всички частни държавни имоти и терени на дружества с над
Коментари Харесай

Планира се е-платформа за продажба на държавни имоти

Всички частни държавни парцели и терени на сдружения с над 50 на 100 държавно присъединяване да се продават през профилирана електронна платформа, оферират Обединените патриоти и ГЕРБ с импортирани в Народното събрание ремонти в Закона за приватизацията и следприватизационния надзор.

Според вносителите по този начин ще се облекчи сегашната прекомерно тежка и продължителна процедура по осъществяване на търгове от Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор (АПСК) за другите по мярка, цена и предопределение държавни парцели.

Идеята е да се сътвори платформа, ръководена от АПСК, на която да се афишират за обмен както парцели чиста частна държавна благосъстоятелност, по този начин и такива, които се имат от сдружения с над 50 на 100 държавно присъединяване в тях, и на техни дъщерни или над 50 на 100 присъединяване компании.

Онлайн да се прави и продажбата на парцели - частна държавна благосъстоятелност, с данъчна оценка до 10 000 лева, осъществявана от регионалния шеф по местонахождението на парцела, е другото предложение на депутатите.

Според тях по този начин ще се улесни търговията, тя ще стане по транспарантна и обявите за продаваните парцели ще доближават до по-голям кръг заинтригувани лица, което от своя страна ще докара до достигането на по-високи цени за продаваните парцели и улеснение на вложителите при капиталовите им планове. Платформата ще направи допустимо по-бързото обменяне на информация и като цяло ще усъвършенства процеса на продажбите, показва се още в претекстовете на законопроекта.

В онлайн търговията ще могат да вземат участие и жителите, допълват вносителите. Те дават като образец положителната процедура на работеща в Гърция сходна електронна платформа за търговия и продажба на публични парцели.

Ако поправките бъдат признати, Министерският съвет ще има една година период да одобри разпоредба за активността на тази електронна платформа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР