Всички части на глога са лековити – листата, цветовете, плодътХората,

...
Всички части на глога са лековити – листата, цветовете, плодътХората,
Коментари Харесай

Чудният глог

Всички елементи на глога са лековити – листата, цветовете, плодът
Хората, които страдат от хипертония, нормално вземат доста и скъпи медикаменти и то до края на живота си. Това от своя страна постоянно води до нарушение работата на стомашно-чревния тракт или се развива така наречен лекарствена болест, обвързвана с използването на доста медикаменти.

Ефективно и много по-безопасно е да се доверим на националната медицина и опита на дедите ни. Много ефикасен при хипертония е глогът. От него се приготвяли лечебни препарати.

Всички елементи на глога са лековити – листата, цветовете, плодът. Научната и националната медицина са единомислещи – глогът е превъзходно лекарство за сърце. Цветните връхчета на глога имат успокояващо влияние върху централната нервна система и регулиращо във връзка с сърдечно съдовата. Те намаляват кръвното налягане, поправят сърдечния темп, усъвършенстват кръвообръщението заради съдоразширяващото влияние, оказват помощ при бодърствуване, нервно напрежение, експанзия, изтощеност, вегетативни нервни нарушавания (безпокойство, световъртеж, прочувствена тахикардия). Особено подобаващ е глогът при възрастни заболели с „ изтощени ” сърца.

Дозите не трябва да се надвишават, тъй като има заплаха от намаляване на кръвното налягане и от забавена сърдечна активност. Тъй като резултатът не е незабавен, е добре да се взема в продължение на няколко седмици и повече. Може да се съчетава с други медикаменти и билки. Самата билка няма странични резултати и не ускорява страничните резултати на медикаментите.

Чай от глог

1 ч.л. цвят и листа от глог се накисват в чаша вряла вода (около 150 г) за 15 минути. Пие се три пъти на ден по една такава доза. Приготвя се директно преди приложимост и се пие, до момента в който е топъл.

Настойка от плодове от глог в алкохол

Пресни плодове от глог се поставят в 200 мл алкохол като авансово леко ги размачквате. Така ги оставяте да престоят три седмици. След това прецеждате течността. Приема се по 1 чаена лъжичка с вода преди ястие и през нощта.

Настойка от цвят от глог в алкохол

В 200 мл алкохол се поставят 4 супени лъжици цветове и ги оставяте да престоят на мрачно при стайна температура за 10 дни. От време на време разклащате съда. След това лекарството е готово за приложимост. Прецеждате течността. Пие се по 1 чаена лъжичка с малко вода преди хранене.

Отвара от плодове от глог

20 г сушени или пресни плодове от глог престояват или се варят 5 минути на слаб огън в 200 мл вода. Пие се преди храна и вечерта по 200 мл запарка едновременно. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР