Всички болнични организации се обединиха в обща позиция в петък

...
Всички болнични организации се обединиха в обща позиция в петък
Коментари Харесай

Болниците със свой вариант за цени на здравните услуги и как да влязат още пари в системата

Всички болнични организации се сплотиха в обща позиция в петък и настояха за погашение на надлимитната дейаност на лечебните заведения от предишни години, както и страната да стартира да заплаща здравни вноски в цялостен размер за обезпечаваните от нея категории от последваща година. Освен това те са предложили и внесли в Министерството на здравеопазването абстрактен вид за остойностяване на здравните услуги, по каквото от години Министерство на здравеопазването твърди, че работи, само че и досега не е показало.

Около предложенията са се обединили четири болнични съдружие, които обгръщат всички типове лечебни заведения в страната - общински, частни и регионалните държавни лечебни заведения.

Те показват, че всички оферти и обосновки ще бъдат публично показани и на премиера Бойко Борисов поради разискването на бюджета на НЗОК за 2020 година

Болничните организации са разгледали няколко модела за остойностяване на системата от клинични пътеки, приложени в други страни и са предостаили на Министерство на здравеопазването абстрактен вид за действителни стойности на здравните услуги.

В хода на обсъжданата от предишния септември смяна в здравния модел и включването на частни фондове като съперници на НЗОК за главния пакет медицински услуги, от Министерство на здравеопазването неведнъж оповестиха, че работят по ново остойностяване на здравните действия. И досега обаче то не е подготвена, въпреки че по него работят няколко следващи екипа на министерството. Въпросът със сбърканото и незаслужено остойностяване на клиничните пътеки, които облагодетелстват едни специалности в медицината и обричат на бедност други, от години е на дневен ред и е причина за фрапантните разлики в заплащането на лекарите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР