Всички близки контактни лица на потвърден случай на подлежат на

...
Всички близки контактни лица на потвърден случай на подлежат на
Коментари Харесай

Официално: 10 дни карантина за пристигащи от чужбина и контактни на заразени с COVID-19 лица

Всички близки контактни лица на доказан случай на подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния им контакт със инфектираното лице. Това излиза наяве от нова заповед на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Досега наложителната изолираност беше за период от 14 дни.
На 10 дни се понижа и карантината за всички, идващи в страната ни. За всички потвърдено инфектирани с PCR тест лица, самоизолирането остана непроменена - 14 дни. Както и до момента лицата над 60 години, хронично болните, тези с тежки признаци и хората с неспособност за изолираност по преценка на лекуващия доктор могат да бъдат настанени в болница. Остава и 14-дневната карантина за изписаните от болница пациенти с ковид. 
 В заведенията - не повече от 1 човек на 2 кв.м В заведенията - не повече от 1 човек на 2 кв.м
Намалява се броят на хората, които могат по едно и също време да се намират в едно заведение и да има задоволителна отдалеченост сред тях. След срещ...
Заповедта е в действие до експлицитната й анулация според от съществуващия епидемиологичен риск от разпространяването на COVID-19 на територията на страната. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР