Всички бариери, които възпрепятстват регистрацията на руската ваксина срещу коронавирус

...
Всички бариери, които възпрепятстват регистрацията на руската ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

Здравният министър на Русия: Всички пречки за одобрение на „Спутник V“ от СЗО са отстранени

Всички бариери, които попречват регистрацията на съветската ваксина против ковид „ Спутник V “ в Световната здравна организация (СЗО), са отстранени. Това съобщи на брифинг в Женева, отговаряйки на въпрос на ТАСС, министърът на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко, показва „ Фокус “.

Обобщавайки резултатите от срещата си с генералния шеф на Тедрос Гебрейесус, на която двамата разискаха по-специално процедурата за разглеждане на заявката за включване на „ Спутник V “ в листата на имунизациите, предложени от тази интернационална конструкция за незабавна приложимост в битката против пандемията на ковид, Мурашко сподели: " Позицията на Руската федерация по отношение на популяризирането и регистрацията на съветската ваксина „ Спутник V “ беше изслушана. Ние премахнахме изцяло всички проблеми, зародили до момента ".

" Кандидатът, компанията, която записва имунизацията „ Спутник V “ в СЗО, би трябвало да подпише редица документи, да показа редица спомагателни документи - това към момента е административна процедура и това ще бъде прегледано – посочи Михаил Мурашко. - Към днешна дата всички бариери са отстранени. Следователно през днешния ден не виждаме никакви спънки за по -нататъшна работа. И това ни беше доказано от генералния шеф на СЗО ".

Гебрейесус благодари на ръководителя на Министерството на здравеопазването на Руската федерация за визитата, като назова срещата в Женева градивна. В известието си в „ Туитър “ той акцентира, че със здравния министър на Русия са разискали по-специално процедурата за включване на ваксини против ковид в листата на медикаментите, предложени от за незабавна приложимост.

„ Благодаря на министъра на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко за визитата и градивната среща “, сподели Гебрейесус. Той написа думата „ благодаря “ на съветски.

На 27 септември пресслужбата на заяви в отговор на документално питане от ТАСС, че организацията чака спомагателна информация от Москва по отношение на включването на „ Спутник V “ в листата на медикаментите, предложени за незабавна приложимост, и че единствено след приемане и изследване на тази информация, може да бъде планувано инспекционно пътешестване на интернационалните специалисти до Руската федерация.

По-рано през 2021 година извърши инспекция на четири съветски индустриални обекта като част от предварителната квалификационна процедура на „ Спутник V “, като разгласява мнения за работата на един от тях.

Според Министерството на индустрията и търговията на Руската федерация, откакто предприятието отстрани повода за недоволствата, експертите на ще могат да ревизират наново този обект.

Към днешна дата предлага седем ваксини за незабавна приложимост в битката с пандемията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР