Всички банки в страната с открити сметки и делови взаимоотношения

...
Всички банки в страната с открити сметки и делови взаимоотношения
Коментари Харесай

БНБ: Блокираме сметки по санкциите от САЩ

Всички банки в страната с открити сметки и настоятелен взаимоотношения със глобените физически и юридически лица по закона " Магнитски " към този момент са подхванали нужните ограничаващи ограничения, в това число блокиране на сметки, блокиране на карти, наложени запори и закриване на сметки. Това оповестиха от Българската национална банка.

Някои от тези ограничения са подхванати авансово на други учредения преди публикуването на листата на OFAC.

" Установените вътрешни правила и процедури в банките и настоящата нормативна рамка дават опция за използване на плануванаъа в Закона за ограниченията против изпиране на пари процедура. Тази процедура включва известяван от банките на дирекция " Финансово разузнаване " на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), прекъсване от ДАНС на избрана интервенция или договорка за период до 5 работни дни, известяван от ДАНС на прокуратурата, искане от прокуратурата пред съответния съд за налагане на запор или забрана, изговаряне от съда в период до 24 часа ", се споделя още в известието на Българска народна банка.

От банката означават, че са изпратили до всички банки инструкции за спомагателни дейности и ограничения във връзка с клиенти на банките, включвани в описи на OFAC или аналогични описи на Министерството на финансите на Република България.

За напътствията са осведомени и Министерския съвет, Министерството на финансите, Министерството на правораздаването, Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи и ДАНС.

" Трябва да бъде ускорена подготовката на законодателно решение, обвързвано с използването на сходни ограничаващи ограничения, предприемани от други страни, на национално равнище, с оглед неговото внасяне без в допълнение закъснение в идващото Народно заседание ", акцентират от Българска народна банка.

Общо 64 компании, свързани с Делян Пеевски и Васил Божков, бяха подложени на рестрикции от Съединени американски щати поради присъединяване на двамата в корупционни схеми.

Допълнително българските управляващи оповестиха още 34 сдружения, които имат връзка с двамата и евентуално може да бъдат глобени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР