Всички артисти, които са заети на държавна и общинска работа,

...
Всички артисти, които са заети на държавна и общинска работа,
Коментари Харесай

Боил Банов: Заплатите на артистите са гарантирани

Всички актьори, които са заети на държавна и общинска работа, могат да се усещат спокойни за трудовите си хонорари, увери министърът на културата Боил Банов.

За времето на изключителното състояние те ще преминат от делегиран на пряк бюджет и заплатите им са обезпечени за този тежък интервал, изясни Боил Банов пред БТВ.

Според него това е доста мощен ход на страната, тъй като доста дейци на културата би трябвало да бъдат предпазени. Те би трябвало да са спокойни и могат да приготвят своите функции и у дома, съобщи министърът.

„ Няма да допуснем раздор в системата, няма да излизат в неплатен отпуск, нашите създатели мъчно ще го понесат “, разяснява той.

За изключителното състояние ще се премине от делегиран към пряк бюджет. В сряда на министерски съвет сътрудниците ще поддържат тази мярка, означи още Боил Банов.

Според него огромният проблем е при артистите на свободна процедура. Те могат да употребяват други ограничения, сподели министърът и като образец уточни заемите без рента до 1500 лв.. Търсим и други механизми през министерството на културата, уточни Банов.

Той заяви, че следва онлайн съвещание на всички министри на културата в Европа, с цел да споделят своите практики, има и няколко ограничения, които се разискват.

„ Оптимизирали сме всички запаси, държавното управление стои зад културата на България, поддържа ни. Дори и да има стесняване тази година, би трябвало хората да устоят и да работят по нови планове “, означи министърът на културата Боил Банов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР